Φρουτοσαλάτα στην παραλία; Πρόσθεσε αυτό το υλικό και δεν θα μαυρίσει

Ένα συστατικό θα σώσει την... παρτίδα στη φρουτοσαλάτα σου.
Φρουτοσαλάτα στην παραλία; Πρόσθεσε αυτό το υλικό και δεν θα μαυρίσει
Unsplash

Αν ένα γεύμα θα μπορούσαμε να πάρουμε μαζί μας στην παραλία δίχως να γίνουμε περίγελος, αυτό σίγουρα θα ήταν η δροσιστική, ενυδατική και θρεπτική φρουτοσαλάτα.

Ένα μπολάκι γεμάτο πεπόνι, καρπούζι, σταφύλια, μπανάνα, ροδάκινο, μάνγκο και όποιο άλλο φρούτο εποχής προτιμάς, θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι, θα σε χορτάσει και θα σε γλιτώσει… περιττές θερμίδες του κλαμπ σάντουιτς που θα είχες παραγγείλει αν τυχόν δεν είχες πάει για μπάνιο προετοιμασμένη.

Τι μπορεί να πάει στραβά όταν έχεις μαζί σου μια φρέσκια φρουτοσαλάτα; Να μαυρίσουν τα φρούτα λόγω της οξείδωσης που δημιουργείται όταν το φρούτο σου εκτεθεί στο οξυγόνο για πολλή ώρα.

Φυσικά, το μόνο που θα βλάψει η οξείδωση είναι η εικόνα και καθόλου τη γεύση ή την ποιότητα, αλλά με το μάτι χορταίνουμε πρώτα σωστά;

Και τι κάνουμε;

Αφού έχεις καθαρίσει και έχεις κόψει τα φρούτα σου, λίγο πριν κλείσεις το τάπερ που θα πάρεις μαζί σου, στίψε ένα λεμόνι και πρόσθεσε το πάνω από τη φρουτοσαλάτα.

Φρουτοσαλάτα στην παραλία; Πρόσθεσε αυτό το υλικό και δεν θα μαυρίσει

Τα φρούτα σου με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται να μαυρίσουν και ταυτόχρονα η σαλάτα σου θα αποκτήσει και ένα υπέροχο άρωμα που σίγουρα θα την κάνει ακόμα πιο νόστιμη.

Δοκίμασε το και θα μας θυμηθείς…