Το καλοκαίρι περνάει και σιγά σιγά θα έρθει η «πρωτοχρονιά» των αποφάσεων, των νέων ξεκινημάτων και των καινούργιων αρχών. Όσο και αν δεν το παραδεχόμαστε, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των απολογισμών και των μεγάλων αλλαγών, καθώς μας επαναφέρει στην πραγματικότητα μετά τις χαρούμενες στιγμές του καλοκαιριού.

Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά και ταυτόχρονα ένα τεράστιο δώρο σε εσένα και στους γύρω σου, φέτος τον Σεπτέμβρη βάλε σκοπό να κόψεις μια για πάντα το κάπνισμα. Την βλαβερή αυτή η συνήθεια που βλάπτει την υγεία σου και γερνάει το δέρμα σου.

Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο, θέλει αυτοκυριαρχία, υπομονή και πίστη στον εαυτό σου. Όμως είσαι πιο δυνατή από αυτό και θα το καταφέρεις. Και αν θες λίγους λόγους παραπάνω, δες τις αλλαγές που θα δεις στον εαυτό σου ελάχιστους μήνες μετά και θα γίνει πιο εύκολο.

Θα βρεις την χαμένη σου ενέργεια

Μόλις εννέα μήνες μετά το κόψιμο του καπνίσματος, τα αποθέματα της ενέργειάς μας αυξάνονται, οι αντοχές μεγαλώνουν και δεν λαχανιάζουμε πια όταν θα ανεβαίνουμε τις σκάλες. Φαντάζεσαι να ανεβαίνεις τα σκαλιά και να έχεις ανάσα; Αυτό θα διαπιστώσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

2 + 1 διαφορές που θα παρατηρήσεις πάνω σου μόλις κόψεις το κάπνισμα

Unsplash

Θα επανέλθουν στο φυσιολογικό τους χρώμα νύχια και δόντια

Όσο επιμελής και αν είσαι στην ατομική σου υγιεινή, το κάπνισμα και συγκεκριμένα η νικοτίνη αποχρωματίζει τα δόντια, αλλά και τα δάχτυλα των χεριών σου. Κόψε το κάπνισμα λοιπόν και οι αλλαγές θα έρθουν πολύ πιο σύντομα από όσο πίστευες.

Θα επανέλθουν η όσφρηση και η γεύση σου

Μόλις δύο μήνες μετά το κόψιμο του καπνίσματος, λέγεται πως η όσφρηση και η γεύση επανέρχεται στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Μπορεί να μην το έχεις παρατηρήσει, αλλά οι συγκεκριμένες αισθήσεις σου δεν είναι οξυμένες όσο καπνίζεις, κάτι που θα αλλάξει άμεσα.

Έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου, είσαι διατεθειμένη;