Το τεράστιο λάθος που κάνεις με τη μάσκα μαλλιών σου

Εσύ πιστεύεις ότι την εφαρμόζεις σωστά;
Το τεράστιο λάθος που κάνεις με τη μάσκα μαλλιών σου
Pexels

Αιώνιο παράπονο μιας γυναίκας αποτελεί η προσπάθειά της να γίνει τυπική, σχολαστική και πειθαρχημένη ως προς την περιποίηση των μαλλιών της ακόμα και τις ημέρες κατά τις οποίες ο χρόνος κυλά με τρελούς ρυθμούς.

Η αλήθεια είναι πως η δυσκολία της συστηματικής φροντίδας τους αποτελεί ένα σημείο που ξεφεύγει από τη συνέπεια που μας διέπει. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που ακόμα κι αν έχεις πραγματοποιήσει την έρευνά σου, έχεις προμηθευτεί τα κατάλληλα προϊόντα και έχεις αφοσιωθεί στις αρμόζουσες τεχνικές, δίχως, όμως αποτέλεμα;

Μάλλον, ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεις τη μάσκα σου, «κλείνει» την πόρτα στην ενυδάτωση, αφήνοντας τα μαλλιά ξηρά, ταλαιπωρημένα και διψασμένα.

Το λάθος που συχνά κάνουμε είναι το ότι αμέσως μετά το λούσιμο κι ενώ τρέχουν ακόμα νερά βάζουμε στις άκρες μας τη μάσκα. Η ποσότητα του νερού την αναγκάζει να γλιστρήσει και τελικά να χαθεί μεγάλη ποσότητα προϊόντος.

Το τεράστιο λάθος που κάνεις με τη μάσκα μαλλιών σου

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι αφού έχεις ξεπλύνει καλά το σαμπουάν να ταμπονάρεις τα μαλλιά με μια πετσέτα και στη συνέχεια να πιάσεις στα χέρια σου τη μάσκα, αυτήν την τροφή που θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας και θα την κάνει να χορτάσει από υγεία.

Προσοχή: Όταν λέμε πως πρέπει να εφαρμόζεται στις άκρες εννοούμε σε όλο το μήκος που δεν ακουμπάει τις ρίζες και όχι μόνο στα τελειώματα.