Γλυκές αυγοφέτες με σιρόπι σφενδάμου και blueberries για το πιο γλυκό ξύπνημα Κυριακής

Τις είχες συνηθίσει αλμυρές; Όχι πια...
Γλυκές αυγοφέτες με σιρόπι σφενδάμου και blueberries για το πιο γλυκό ξύπνημα Κυριακής
Unsplash

Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με το πρωινό ξύπνημα της Κυριακής. Είτε μένεις με την οικογένειά σου, είτε με το σύντροφό σου, είτε με φίλους ή συγκάτοικους, αλλά είτε και μόνος σου, γνωρίζεις καλά την αίσθηση της ημέρας που νιώθεις ότι διώχνεις μακριά κάθε αρνητική διάθεση, στρες και κούραση.

Τι θα μπορούσε να συμβεί για να απογειωθεί ακόμα περισσότερο αυτό το ξεκίνημα της αγαπημένης ημέρας της εβδομάδας;

Να συνδυαστεί με ένα λαχταριστό πρωινό που θα μείνει σε όλους αξέχαστο. Αντί να πας για ένα έτοιμο brunch φτιάξε ατμόσφαιρα και μπες στην κουζίνα.

Αυγοφέτες με maple syrup και blueberries

Στο πρώτο άκουσμα ξενίζει, διότι έχουμε συνηθίσει από μικρά παιδιά να τις γευόμαστε στην αλμυρή εκδοχή τους, ωστόσο με μία μόνο δοκιμή θα αλλάξεις αμέσως γνώμη.

Όσο για τη διατροφική τους αξία; Θα σου χαρίσουν ένα ακόμα push για να ξεκινήσεις να δημιουργείς.

Θα χρειαστείς:

  • 7 μέτρια αυγά
  • κανέλλα
  • σιρόπι σφενδάμου ή αλλιώς maple syrup
  • blueberries
  • 8 φέτες ψωμί

Ξεκίνα αρχικά με το χτύπημα των αυγών, όπως ακριβώς θα έκανες στην περίπτωση της ομελέτας. Στη συνέχεια, βούτα τις λεπτές φέτες ψωμιού στα αυγά μέχρι να τα απορροφήσουν και από τις δύο πλευρές.

Λίγο πριν βάλεις το τηγάνι στη φωτιά, πασπάλισέ το με λίγη κανέλλα και ακολούθως άπλωσε τις αυγοφέτες μέσα και άναψε το μάτι.

Τέλος, σέρβιρε με blueberries και maple syrup, το θείο νέκταρ της φύσης που δεν περιέχει συντηρητικά, επιπρόσθετη ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες.

Έχεις φάει κάτι πιο νόστιμο το πρωινό της Κυριακής;