Όλες αγαπάμε το ταξίδι με το καράβι, μιας και αυτό σηματοδοτεί την αρχή των καλοκαιρινών μας διακοπών στα νησιά. Αυτό, όμως, μπορεί να γίνει μια δυσάρεστη εμπειρία, αν δεν είμαστε σωστά προετοιμασμένες σχετικά με το τι πρέπει και κυρίως με το τι δεν πρέπει να φοράμε κατά τη διάρκεια του μεγάλου, ή του μικρότερου ταξιδιού με καράβι.

Η αλήθεια είναι πως πάνω στον ενθουσιασμό μας μπορεί να υποτιμήσουμε αυτή την κατάσταση και να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, οπότε καλύτερα να σκεφτούμε ώριμα το περιβόητο «look του καραβιού».

«Όχι» στα σορτσάκια

Μπορεί να έχεις αποφασίσει πως θα φορέσεις το κοντό σου σορτσάκι, όμως στο καράβι πρέπει να είσαι άνετη και να μπορείς να καθίσεις όπως ακριβώς θες στις άβολες κυρίως καρέκλες. Λογικά δεν θέλεις να ακουμπάει το γυμvό σου δέρμα στους καναπέδες του πλοίου, οπότε φόρα ένα μακρύ παντελόνι που δεν θα ξαναφορέσεις ποτέ κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στο νησί.

Ταξίδι με καράβι | Τι απαγορεύεται να φορέσεις και όσα επιβάλλεται να έχεις μαζί σου

Ζακέτα να πάρεις

Η ζακέτα στο πλοίο είναι ο καλύτερος σου σύμμαχος, είτε κάτσεις στο κατάστρωμα, είτε κάτσεις στο σαλόνι, το οποίο πάντα είναι παγωμένο! Ένα λεπτό μπουφανάκι ή μια ζακέτα πάντα πάνω σου και αν δεν την χρειαστείς, πράγμα δύσκολο, βάλε την στη χειραποσκευή σου.

Τα αθλητικά σου παπούτσια καλού κακού

Η άνεση των sneakers σου θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα στο ταξίδι με το πλοίο. Εκεί που θα νιώθεις πως δεν έχεις καμία επαφή με το αντικειμενικά βρόμικο πάτωμα του καραβιού, αλλά και για να μην έχεις τον κίνδυνο να… ποδοπατηθείς από τους συνταξιδιώτες σου.

Ταξίδι με καράβι | Τι απαγορεύεται να φορέσεις και όσα επιβάλλεται να έχεις μαζί σου

Μπορεί όλα τα παραπάνω να σου μοιάζουν ξένα, όμως η αλήθεια είναι πως θα σου κάνουν το ταξίδι πιο ευχάριστο από ποτέ.