Για να το έχεις σαν καινούργιο! Ο μοναδικός σωστός τρόπος να πλένεις το μαγιό σου

Υπάρχει τρόπος και είναι ένας και μοναδικός.
Για να το έχεις σαν καινούργιο! Ο μοναδικός σωστός τρόπος να πλένεις το μαγιό σου
Unsplash

Το μαγιό μας είναι το απόλυτο outfit της εποχής και η καθεμιά μας έχει ένα αγαπημένο. Το μαγιό εκείνο που θέλουμε να το έχουμε χρόνια γιατί δεν πιστεύουμε πως θα βρεθεί κάποιο άλλο να μας πηγαίνει και να μας ταιριάζει τόσο πολύ.

Με δύο λόγια, το μαγιό είναι σαν το καλό jean. Μπορεί να έχουμε 100, αλλά μόνο ένα μας ταιριάζει απόλυτα και μόνο σε εκείνο νιώθουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Το αγαπημένο σου μπικίvι, λοιπόν, για να ζήσει χρόνια και να σε συνοδεύει στις διακοπές σου κάθε χρόνο, πρέπει να το πλένεις σωστά.

Τι σημαίνει, όμως, σωστός τρόπος πλυσίματος για το μαγιό;

Το πλύσιμο του μαγιό πρέπει να γίνεται στο χέρι με κρύο νερό και σε καμία περίπτωση στο πλυντήριο, μιας και το στύψιμο θα προκαλέσει φθορά ανεπανόρθωτη στην ελαστικότητά του. Φρόντισε να βάλεις το μαγιό σου σε μια λεκάνη με κρύο νερό και απορρυπαντικό για μισή ώρα και στη συνέχεια τρίψε απαλά και όχι με δύναμη.

Αφού πλύνεις και ξεβγάλεις το μαγιό προσπάθησε να το κρεμάσεις σε σκιερό μέρος, μιας και ο ήλιος μπορεί να ξεθωριάσει τα χρώματα και να αλλοιώσει την όψη του.

Για να το έχεις σαν καινούργιο! Ο μοναδικός σωστός τρόπος να πλένεις το μαγιό σου

Unsplash

Φρόντισε με το που γυρίζεις σπίτι μετά τη θάλασσα να ξεπλένεις με νερό και να κρεμάς το μαγιό σου να στεγνώνει και σε καμία περίπτωση μην το αφήσεις στον κάδο με τα άπλυτα, μιας και έτσι αναπτύσσονται βακτήρια, τα οποία προκαλούν αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας και υγρασίας.

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα, δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα και θα χαίρεσαι το αγαπημένο σου μαγιό για χρόνια.