Μακιγιάζ στην παραλία; Τρία tips για να μη «σπάει» η σκιά σου

Απόλυτη πειθαρχία που θα εμπιστεύεσαι με κλειστά τα... μάτια.
Μακιγιάζ στην παραλία; Τρία tips για να μη «σπάει» η σκιά σου
KKW Beauty

Καθοριστικό πρόβλημα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να μη σε προδώσει η σκιά που λαχταράς να φορέσεις στα μάτια σου παρά τις αντίξοες συνθήκες που δικαιολογημένα καλείται να αντιμετωπίσει.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, ο ιδρώτας, η αυξημένη έκκριση λιπαρότητας αποτελούν παράγοντες που κλονίζουν τη σταθερότητα της σκιάς, η οποία όλες ξέρουμε πολύ καλά πως αν «μαζέψει» μία φορά κατά τη διάρκεια της βραδιάς όσο κι αν παλέψεις να σώσεις την κατάσταση, αν δεν την αφαιρέσεις με ντεμακιγιάζ και δεν επαναλάβεις το μακιγιάζ από την αρχή, όλες οι άλλες τεχνικές είναι απλά πρόσκαιρες και επιφανειακές.

Για καλή μας τύχη, υπάρχουν κι αυτά τα μικρά μυστικά που οι make up artists ξέρουν καλά να κρύβουν, τα οποία μπορούν να σε σώσουμε αποτελεσματικά:

Απόφυγε το concealer στο κινητό βλέφαρο

Ή, τουλάχιστον, μείνε μακριά από τις μεγάλες ποσότητες καθώς αμέσως η γραμμή στη μέση της επιφάνειας θα χαραχτεί εμφανώς. Επίσης, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο, ώστε να απορροφηθεί και να απλωθεί ομοιόμορφα.

Μακιγιάζ στην παραλία; Τρία tips για να μη «σπάει» η σκιά σου

Πες «ναι» στις υγρές σκιές

Πρόκειται για υφές λεπτές, εύκολα προσαρμόσιμες και άκρως σταθερές. Τα tints που θα βάψουν με ακρίβεια διαθέτουν τεράστια ποικιλία σε brands, αποχρώσεις και αποτελέσματα για να μη ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις.

Το σημαντικότερο όμως; Είναι έμπιστα και δε σε προδίδουν εύκολα.

Powder, my lovely friend

Η πολλαπλή χρήση της πούδρας αποδεικνύει τη δύναμή της για μια ακόμη φορά. Ακόμα και στις πιο extreme περιπτώσεις λιπαρότητας μια στρώση της μετά το concealer θα διατηρήσει αναλλοίωτη κάθε χρωστική που θα επιλέξεις για να ντύσεις τα μάτια σου, είτε σε υγρή, είτε σε στέρεη μορφή.

Ξεκίνα να τις κάνεις πράξη!

Μακιγιάζ στην παραλία; Τρία tips για να μη «σπάει» η σκιά σου