Το κόλπο για να μη λιώνει το concealer σου το καλοκαίρι

Το make-up experts' secret που θα σε σώσει.
3 + 1 ρομαντικά κλισέ που μάθαμε να πιστεύουμε αλλά δεν ισχύουν στις σχέσεις
Unsplash

Όλες ξέρουμε καλά πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσουμε το μακιγιάζ μας υπό τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για άθλο, ο οποίος συνδέεται με τα κατάλληλα προϊόντα, κόλπα και κυρίως τεχνικές.

Μία από αυτές, βρέθηκε μόλις στο σεντούκι με τα μυστικά των experts και σίγουρα αξίζει να τη μάθεις.

Το concealer, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά αγαπητό, μαγικό ραβδί στον λαμπερό χώρο ομορφιάς, είναι γεγονός ότι έχει να δύναμη να σε αποθεώσει, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να σε προσγειώσει απότομα. Ο ιδρώτας, η αφόρητη ζέστη του καυτού ήλιου αλλά και η πολύωρη έκθεση στο εξωτερικό περιβάλλον πολλές φορές το εμποδίζουν να σε φωτίζει, καθώς στρέφουν τα φώτα στις λεπτές γραμμές έκφρασης, στην αφυδάτωση και στα ρυάκια που δημιουργούνται αφήνοντας ακάλυπτο το σημείο.

Όχι πια! Ο παρακάτω οδηγός θα σου εξηγήσει πως φέτος όλα θα είναι διαφορετικά για εσένα και το concealer σου.

Προσοχή στην ποσότητα

Σημαντικότερη κι από την ποιότητα αποδεικνύεται η ποσότητα. Με μικρές και λεπτές στρώσεις θα καταφέρεις να το σταθεροποιήσεις πολύ πιο εύκολα κι εκείνο να μη κολλήσει ή σπάσει σαν πάστα.

Ακόμα κι αν το προϊόν ενδείκνυται ως buildable…

Το κόλπο για να μη λιώνει το concealer σου το καλοκαίρι

Θέσε όρια

Κι όμως, εάν το εφαρμόσεις ακριβώς κάτω από τα μάτια, στο σημείο με τη λεπτή επιδερμίδα, όπου οι γραμμές σχηματίζονται οι πιθανότητες να καθίσουν εκεί, ιδίως με την έκκριση ιδρώτα αυξάνονται. Σχημάτισε ένα τρίγωνο κάτω από τα μάτια και σβήνοντάς το ταμποναριστά ανέβα σιγά σιγά προς τα πάνω.

Ενυδάτωσε το σημείο

Ο καμβάς θα πρέπει να είναι λείος, ενυδατωμένος και υγιής. Για να πετύχουμε το τρίπτυχο θα πρέπει να έχει προηγηθεί κατάλληλη περιποίηση με το ενυδατικό σου serum και την αντίστοιχη κρέμα.

«Σφράγισε» την παραμονή του

Πώς θα παρατείνεις τη διάρκεια; Περνώντας το πινέλο σου ελαφριά και απαλά από πάνω του με λίγη loose powder. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί η περιττή υγρασία και το ματ αποτέλεσμα θα δώσει ζωή στο φρέσκο look σου δίχως να χρειάζεται να το ανανεώνεις συνεχώς.