Μαλλιά και θαλασσινό νερό | Το μυστικό για να τα προστατέψεις από το αλάτι

Το κόλπο που θα σε σώσει.
Μαλλιά και θαλασσινό νερό | Το μυστικό για να τα προστατέψεις από το αλάτι
Unsplash

Βελούδινη, καυτή άμμος με τη χρυσή λάμψη, νερό που αστράφτει σαν να το σιγοκαίει ο ήλιος και η γεύση του αλατιού πάνω στα χείλη.

Μυρίζει καλοκαίρι;

Αυτές είναι, συνήθως, οι πρώτες αισθήσεις που ξυπνούν όταν ακούμε τη λέξη θάλασσα. Για μια ακόμη φορά, όμως, τα μαλλιά μας περνούν σε δεύτερη μοίρα με αποτέλεσμα να μην σκεφτόμαστε καθόλου πως κι αυτά υποφέρουν από τις συνθήκες του καλοκαιριού.

Δεν είναι ψέμα πως η ανυπομονησία μας να ξεχυθούμε στην παραλία από νωρίς και να βουτήξουμε στα αλμυρά νερά με στεγνά μαλλιά, κάνει τους ανοιχτούς πόρους της τρίχας να ρουφήξουν κάθε ίχνος αλατιού.

Αυτό ισοδυναμεί με πλήρη αφυδάτωση, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ήδη καταστροφική θερμότητα του ήλιου.

Τι μπορείς να κάνεις για να τα σώσεις από το θαλασσινό νερό;

Την επόμενη φορά που θα πας για μπάνιο βρέξε τα μαλλιά σου πριν βγεις από το σπίτι και ιδανικά πρόσθεσε ένα leave in conditioner. Μάζεψέ τα και βούτα!

Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά θα έχουν ήδη καταναλώσει το νερό που χρειάζονται δίχως να δελεάζονται ιδιαίτερα από το θαλασσινό. Τέλος, ξέπλυνε με εμφιαλωμένο νερό κάθε φορά που βγαίνεις στη στεριά.

Σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά; Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις κάθε ταμπού και να σκεφτείς τι είναι καλύτερο για σένα.