Η ετοιμότητα στην οποία η γυναίκα βρίσκεται σε μια συζήτηση συγκριτικά με τον άντρα έχει μεταφραστεί ως «τάση να μιλάει περισσότερο».

Αν και αυτό, αποτελεί γυναικείο χαρακτηριστικό για το οποίο έχουν υπάρξει πολλά περιπαικτικά σχόλια, η επιστήμη έρχεται να δικαιώσει τα αρσενικά, επιβεβαιώνοντας πως οι γυναίκες πράγματι μιλούν πολύ περισσότερο σε σχέση με τους άντρες.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Και πώς εξηγείται;

Έρευνα που διεξήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, της οποίας τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «The Journal of Neuroscience», απέδειξε πως την ευθύνη αναλαμβάνει η πρωτεΐνη FOXP2, η οποία βρίσκεται σε 30% μεγαλύτερη ποσότητα στο γυναικείο σώμα.

Η εν λόγω πρωτεΐνη φέρεται να αποτελεί την αιτία της ανεπτυγμένης γυναικείας δεξιότητας στην ομιλία. Η «πρωτεΐνη της γλώσσας», όπως αλλιώς ονομάζεται, έρχεται να συμπληρώσει την έρευνα που είχε προηγηθεί στο παρελθόν σχετικά με τις 20.000 λέξεις, τις οποίες το ωραίο φύλο φέρεται να προφέρει μέσα στη μέρα σε αντίθεση με τον άντρα που σταματάει γύρω στις 13.000.

Πρόκειται για κυριαρχία ομιλίας γένους θηλυκού κατά μέσο όρο τρεις φορές παραπάνω από του αρσενικού.

Η βιολογική εξήγηση λύνει τις απορίες ως προς την πλούσια γκάμα λέξεων, τα έξυπνα τεχνάσματα στις απαντήσεις αλλά και τη ρητορική ικανότητα των γυναικών.

Στοιχεία, τα οποία αν και χαριτολογώντας μας χρεώνουν, κατά βάθος τα θαυμάζουν και κερδίζουν τις εντυπώσεις σε κάθε κομμάτι της επαφής μας με τρίτους.

Μετά από αυτό, θεωρείς προσβολή να σου πουν ότι… μιλάς πολύ;