Το after sun καρύδας που θα προστατέψει τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Κι από άρωμα, μυρίζει καλοκαίρι!
Το after sun καρύδας που θα προστατέψει τα μαλλιά σου από τον ήλιο
Pixabay

Το καλοκαιράκι έφτασε ενεργοποιώντας μας την τάση να ξεχυθούμε στις παραλίες, να νιώσουμε την καυτή άμμο κι έπειτα να σβήσουμε τη δίψα μας σε μια βουτιά.

Φαντάζει δελεαστική η εικόνα; Σίγουρα κάτι ξεχνάς.

Αν και η ευαισθητοποίηση ως προς την προστασία από τον ήλιο αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, κάνοντας επιτακτική τη χρήση του αντηλιακού κατά τη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς, τα μαλλιά έρχονται πάντα δεύτερα στη σκέψη άμυνας.

Σίγουρα, η επιδερμίδα αποτελεί καίριο μέλημα, αφού ένα κάψιμο μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο και με πολλαπλές επιπτώσεις για την υγεία. Από την άλλη, όμως, τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται εξίσου και σίγουρα αξίζουν κι εκείνα τη φροντίδα που τους αρμόζει.

Λίγο το θαλασσινό αλάτι, λίγο οι χρυσές ακτίνες, έχουν ως απόρροια η αφυδάτωση να έρχεται και να τα ταλαιπωρεί με τη θαμπή όψη αλλά και την ατονία αγκαζέ που πλατσουρίζουν εκνευριστικά στις ακρογιαλιές. Εκεί όπου το χρώμα ανοίγει, και η ψαλίδα χωρίζει την κάθε τρίχα στα δύο.

Φτιάξε το παρακάτω spray μόνη σου και εφάρμοσέ το μετά από κάθε έκθεση στον ήλιο για να μη χάσεις ποτέ τη ζωντάνια, τη λάμψη αλλά και τη λεία χαίτη σου.

Υλικά

  •  1 άδειο δοχείο με despenser
  • μισό ποτήρι λάδι καρύδας
  • 1/4 ποτήρι νερό
  • 5 – 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο καρύδας
  • 5 αμπούλες βιταμίνη Ε

Το after sun καρύδας που θα προστατέψει τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Τα συστατικά απλά, μα η διαδικασία ακόμα ευκολότερη!

Πρόσθεσε όλα τα υλικά στο δοχείο και στο τέλος σπάσε μέσα τις αμπούλες της βιταμίνης Ε.

Εφάρμοσέ το στις άκρες των μαλλιών σου αμέσως μετά το μπάνιο εάν επιλέξεις να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά ή κάνε απαλό μασάζ προσθέτοντας μια ικανοποιητική ποσότητα της άκρες σου αφού τα έχεις στεγνώσει και υποβάλλει σε επιπρόσθετη θερμότητα.

Ένα προϊόν που δεν πρέπει ποτέ να λείπει από τη τσάντα σου αυτό το καλοκαίρι.