«Όχι» στο ρετούς | Τρεις Ελληνίδες που μας έδειξαν το σώμα τους όπως πραγματικά είναι

Για την απενοχοποίηση που θα φέρει την ψυχική ηρεμία.
«Όχι» στο ρετούς | Τρεις Ελληνίδες που μας έδειξαν το σώμα τους όπως πραγματικά είναι
instagram/mairiboo

Τα τελευταία χρόνια ένα επικίνδυνο κοινωνικό φαινόμενο επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των social media. Φαινόμενο το οποίο φέρνει τις περισσότερες από εμάς σε δύσκολη θέση, ενώ σε κάποιες άλλες καταφέρνει να προκαλέσει πιο ακραία συναισθήματα.

Μιλάμε φυσικά για την τάση των influencers και των celebrities να… παραποιούν την όψη του κορμιού τους με εφαρμογές, προκαλώντας σε εμάς -τις κοινές θνητές- κοινωνικό άγχος, στρες που σωματοποιείται και… κόμπλεξ που φέρνει ανασφάλεια και τελικά οδηγεί στη δυστυχία.

Πιο επίκαιρο από ποτέ φαινόμενο, μιας και πλέον θα κληθούμε να φορέσουμε τα μαγιό μας και κάποιες από εμάς να έρθουμε αντιμέτωπες με την επίπλαστη τελειότητα που έχουμε «ταϊστεί» όλο το προηγούμενο διάστημα από το instagram.

Σε μια τάση αντίστασης των προτύπων, τρεις Ελληνίδες celebrities πόζαραν στον φακό και απαθανάτισαν το κορμί τους όπως πραγματικά είναι και μοιράστηκαν τις λήψεις χωρίς πρώτα να έχει ακολουθήσει η «απαραίτητη» επεξεργασία με ρετούς και φίλτρα.

Εμείς τις ευχαριστούμε, τις συγχαίρουμε και  λέμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που τολμούν να δείξουν τον εαυτό τους, κρατώντας απόσταση από όλα εκείνα που μας σφίγγουν το στομάχι.

Μαρία Κορινθίου

Η πανέμορφη και ζουμερή ηθοποιός εδώ και χρόνια έχει αποδείξει πως απέχει από τέτοιου είδους καταστάσεις που μπορούν να βλάψουν τα νέα κορίτσια. Η υπέροχη Μαρία Κορινθίου δείχνει το πραγματικό της σώμα, χωρίς επεξεργασία και αντικειμενικά είναι μια Θεά.

Μαίρη Συνατσάκη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Synatsaki (@mairiboo)

Πέρσι το καλοκαίρι η Μαίρη Συνατσάκη προέβη σε μια κίνηση που μας χαροποίησε πολύ. Έδειξε το σώμα της σε δύο εκδοχές. Μία σε καλή στάση, «ινσταγκραμική», και μία σε στάση που κάθεται κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Στην δεξιά φωτογραφία απεικονίζεται η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση που έχει κάθε γυναίκα, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Μαρία Σολωμού

Πριν από λίγες εβδομάδες η Μαρία Σολωμού ανέβασε στο instagram μια συλλογή φωτογραφιών που απαθανατίζει το κορμί της όπως ακριβώς είναι. Η ηθοποιός, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχω ραγάδες απ τα 13 μου, κυτταρίτιδα απ τα 18 και έσχατως απέκτησα και επιδερμική χαλάρωση… και ας κάνω 5 φορές την βδομάδα γυμναστική και ας κάνω διατροφές και αποτοξινώσεις και ας έχω δοκιμάσει από λεμφικά μασάζ μέχρι scrubs, dry brush και κρέμες. Αλλά δεν πειράζει».

Τι να πειράζει ρε Μαρία;