Μόλις ο ήλιος πέσει κι εσύ βρεθείς μπροστά στη μικρή οθόνη ξαφνικά νιώθεις την ανάγκη να «τσιμπήσεις» κάποιο φαγητό, το οποίο καθόλου «αθώο» θερμιδικά δε θα είναι.

Είτε κάνεις διατροφή, είτε όχι, σίγουρα σου έχει τύχει να υπακούσεις πιστά την επιθυμία της κοιλιάς σου και να την ευχαριστήσεις.

Όταν μιλάμε για «βρόμικο» φαγητό, το πρώτο που έρχεται στο μυαλό αλλά και την καρδιά μας είναι οι τηγανητές πατάτες. Όσο, όμως, τα χρόνια περνούν οι γαστρονομικές προτάσεις τις ντύνουν με ολοένα και περισσότερα λαχταριστά τεχνάσματα, με αποτέλεσμα η γεύση να εκτοξεύεται στα ουράνια.

Μια από αυτές είναι και η μόδα που κάνει θραύση στο Μεξικό αλλά και την Ευρώπη, οι loaded πατάτες. Πρόκειται για εκείνες που είναι ψητές και έχουν «γεμίσει» με κιμά, έχοντας την ικανότητα να αντικαταστήσουν πολύ εύκολα ένα κυρίως γεύμα ως προς την χόρταση που σου προσφέρουν. Μην αργείς, λοιπόν, μπες στην κουζίνα!

Θα χρειαστείς

  • 1 πακέτο κατεψυγμένες πατάτες
  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • jalapenos
  • τριμμένο κίτρινο τυρί (ό,τι σου αρέσει περισσότερο!)
  • αλάτι
  • cajun
  • ελαιόλαδο
  • κουρκουμά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ .σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον κιμά, τον οποίο αφήνουμε να ροδίσει.

Στη συνέχεια, αφού τον ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε μισό από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά από 5 λεπτά την πολτοποιημένη ντομάτα και τα jalapenos. Προσθέτουμε το αλάτι και τον κουρκουμά και αφαιρούμε από τη μεσαία φωτιά μετά από 15 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα ταψί αδειάζουμε τις καταψυγμένες πατάτες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, cajun seasoning, ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Περιχύνουμε πάνω τους τον κιμά και τις βάζουμε στο φούρνο για ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς.

Πέντε, μόλις, λεπτά πριν τις αφαιρέσεις, πρόσθεσε το τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου και το υπόλοιπο μισό από το φρέσκο κρεμμύδι.

Τόσο απλά, μα τόσο απολαυστικά!