4 βασικά tips για να διατηρήσεις άθικτο το pedicure σου

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, ναι;
Η κίνηση-ματ για βελούδινα πέλματα ακόμα και τις δύσκολες εποχές του χρόνου

Καλοκαιράκι σημαίνει πέδιλα και πέδιλα σημαίνουν pedicure!

Η εποχή που έναν ολόκληρο χρόνο έκανες υπομονή για να έρθει έφτασε και τα πιο παιχνιδιάρικα, δροσερά και χρωματιστά υφάσματα έρχονται να συνοδεύσουν τα ανοιχτά και άκρως θηλυκά παπούτσια σου.

Ωστόσο, αυτό αμέσως σημαίνει πως πρέπει να έχουμε προνοήσει να κάνουμε ντεμπούτο με ένα περιποιημένο pedi. Η απολαυστική τελετουργία σε συνδυασμό με τη λεία επιδερμίδα, το απαλό δέρμα, το υπέροχο σχήμα αλλά και την εκτυφλωτική λάμψη μας κάνουν να ανυπομονούμε κάθε φορά που περνάμε το κατώφλι του αγαπημένου μας nail salon.

Ωστόσο, πάντα η ίδια ανησυχία μας ακολουθεί από πίσω με το ερωτηματικό ως προς τη διάρκειά του να χαράσσεται στο μυαλό μας.

Σίγουρα η φρέσκια όψη δε μπορεί να παραμείνει για πάντα μαζί μας, ωστόσο υπάρχουν 4 απλές συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις πιστά θα παρατείνεις για λίγο αυτή τη σχέση λατρείας και θαυμασμού.

Βάλε λάδι κι έλα… πάλι!

Τα επωνύχια χρειάζονται τη φροντίδα τους ανά 2 μέρες, αφού με λίγες μόνο σταγόνες cuticle oil παραμένουν ενυδατωμένα και μαλακά. Μία φορά στις 2 ή 3 εβδομάδες δεν αρκεί για να ξεδιψάει η επιδερμίδα που ταλαιπωρείται ούσα αρκετά εκτεθειμένη στους εξωτερικούς παράγοντες.

4 βασικά tips για να διατηρήσεις άθικτο το pedicure σου

Προσοχή στο Top – Coat

Στην περίπτωση που δεν τα κάνεις μόνη σου, φρόντισε να είσαι παρατηρητικός θεατής και μη διστάσεις να επέμβεις εάν δεις πως το γυαλιστικό δε σφραγίζει σωστά και γενναιόδωρα τις άκρες της πλάκας. Με αυτόν τον τρόπο το χρώμα προστατεύεται με μια ατσάλινη ασπίδα.

Βαση-κά Μυστικά

Όσο δεδομένο κι αν φαντάζει ξέρουμε καλά πως αποτελεί το βήμα που πάντα παραμελούμε είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε προσοχής, είτε γνώσης. Κι όμως, ένα οικοδόμημα δε μπορεί να διατηρήσει τη λυγερή κορμοστασιά του αν δεν έχει γερά θεμέλια, έτσι και το νύχι δε θα αγκαλιάσει σφιχτά το βερνίκι εάν πρώτα δεν έχει δεχθεί τη βάση.

Χωρίς νερό μπορούν

Όχι απλά μπορούν αλλά τα καταφέρνουν περίφημα. Όταν αποφασίσεις πως το πεντικιούρ σου θα έχει χρώμα και ιδιαίτερα ημιμόνιμο, επίλεξε καλύτερα το ξηρό pedicure. Με αυτόν τον τρόπο κι έχοντας περάσει απαλά πάνω τους το buffer, οι πόροι του νυχιού θα ανοίξουν απαλλαγμένοι από λιπαρότητα, βελτιώνοντας τη συγκόλληση με το ξένο υλικό.

Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με τον πρωταρχικό κανόνα που θέλει να αποφεύγεις τα κλειστά παπούτσια!

Αυτά μπορείς να τα φοράς όλο το χρόνο, τα ανοιχτά όμως όχι.