Ο απλός τρόπος για να μην μαυρίσουν ποτέ ξανά τα faux κοσμήματά σου

Απλά και σπιτικά.
Ο απλός τρόπος για να μην μαυρίσουν ποτέ ξανά τα faux κοσμήματά σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η μεγάλη αγάπη των γυναικών προς τα κοσμήματα είναι δεδομένη, μα όσο κι αν μας εντυπωσιάζουν οι ακριβές και πολυτελείς επιλογές, τα faux βρίσκουν πάντα τον τρόπο να εμφανίζονται μπροστά μας και να μας παρασύρουν σε μια ακόμη αγορά.

Το χαμηλό τους κόστος σου επιτρέπει να υπερβάλλεις ως προς την ποσότητα και να πεις ακόμα ένα «ναι» στα stylish items που χαρίζουν αυτό το κάτι παραπάνω σε κάθε σου look.

Όμως, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, άρα θα πρέπει να τα φροντίζουμε ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη κατηγορία αξεσουάρ γιατί ξέρουμε καλά πως η πράσινη-γκρι απόχρωση δε θα αργήσει να εμφανιστεί με τη χρήση.

Τι κάνεις τότε; Σε καμία περίπτωση μην το πετάξεις! Οι δύο παρακάτω συμβουλές θα σε κάνουν να αρχίσεις να βλέπεις τα faux κοσμήματά σου με άλλο μάτι,

Μαγειρική σόδα & αλάτι

Άπλωσε αλουμινόχαρτο στη βάση ενός μπολ και πρόσθεσε 1 κ. σ. μαγειρική σόδα και 1 κ. σ. αλάτι. Στη συνέχεια, ζέστανε ένα φλιτζάνι με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά και άδειασε το στο μπολ. Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άφησε τα να δράσουν για 1 περίπου λεπτό.

Βούτηξε μέσα τα κοσμήματα που αρχίζουν να χάνουν το χρώμα τους και δες τα να ξαναζωντανεύουν, με τις βρομιές να στέκονται πάνω στο αλουμινόχαρτο.

Κέτσαπ

Όσο λαχταριστή κι αν είναι, κρατήσου στο ύψος σου και αντί για τις τηγανητές πατάτες πρόσθεσε μια ποσότητα κέτσαπ σε ένα βαμβάκι και τρίψε με αυτό τα προβληματικά σημεία.

Στα σημεία που η μαυρίλα επιμένει πιάσε τη οδοντόβουρτσα, εκείνη μπορεί καλύτερα… Τέλος, καθάρισε καλά με ένα φρεσκοπλυμένο πανί.

Ο απλός τρόπος για να μην μαυρίσουν ποτέ ξανά τα faux κοσμήματά σου

Διάφανο βερνίκι

Στην περίπτωση που τα δαχτυλίδια ή τα πλακέ βραχιόλια σου μαυρίζουν την επιδερμίδα, δοκίμασε να απλώσεις δυο πλούσιες στρώσεις από διάφανο βερνίκι και περιόρισε τη μη αισθητική αλλά και την ανθυγιεινή τους δράση.

Και κάπως έτσι, τα αγαπημένα σου κομμάτια θα ζήσουν λιγάκι παραπάνω!