Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Για τις περισσότερες από εμάς το σφουγγάρι του μπάνιου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής υγιεινής μας.

Γιατί δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από την αίσθηση καθαριότητας που μας προσφέρει το αγαπημένο μας σφουγγάρι. Πολλές φορές μάλιστα, αν για κάποιο λόγο δεν το χρησιμοποιήσεις, μπορεί να μη νιώσεις πως έχει καθαρίσει επαρκώς το σώμα σου.

Αρχικά, όμως, πρέπει να ξέρεις κάθε πότε πρέπει να το αλλάζεις.

Γιατί μπορεί να έχεις «δεθεί» μαζί του, να νιώθεις πως το έχεις λίγο καιρό και να αισθάνεσαι πως ακόμα κάνει τη δουλειά του άριστα, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να το κρατάς περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Τα σφουγγάρια μας έχουν «ημερομηνία λήξης» περίπου τις 20 ημέρες και αυτός είναι όρος απαράβατος που δεν πρέπει να προσπερνάς.

Μετά από το συγκεκριμένο διάστημα τα σφουγγάρια μπορεί να εμφανίσουν μύκητες, μιας και το νερό δημιουργεί χώρο για να αναπτύσσονται. Ακόμα, θα πρέπει να θυμάσαι πως για κανένα λόγο δεν πρέπει να μοιράζεσαι το σφουγγάρι σου με άλλον, ούτε καν με τον σύντροφό σου.

Είσαι σίγουρη πως ξέρεις κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστάς το σφουγγάρι με το οποίο κάνεις μπάνιο;

Αν λοιπόν δεν θυμάσαι καν από πότε έχεις να αλλάξεις το σφουγγάρι σου, μάλλον αύριο πρέπει να κάνεις μια αγορά.

Μην ξεχάσεις ποτέ τον «χρυσό» κανόνα των 20 ημερών προκειμένου το σφουγγάρι σου να παραμένει πάντα ο καλύτερος σου σύμμαχος στην καθαριότητα και την ατομική σου υγιεινή.