Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η αγάπη για την ιταλικό φαγητό δεν περιορίζεται σε καμία κουζίνα, κανένα σπίτι και καμία καρδιά καλοφαγά.

Ωστόσο, όσο κι αν συμπαθούμε ή όχι την ανάμιξή μας με τη μαγειρική υπάρχουν κι εκείνες οι ημέρες που θα θέλαμε πολύ να είχαμε τον προσωπικό μας σεφ στην κουζίνα, να έχει φτάσει μόλις από το Μιλάνο και να μας ρωτάει τι ακριβώς θα επιθυμούσαμε να φάμε.

Επειδή, όμως, δε μπορούμε να έχουμε αυτήν την πολυτέλεια και πολύ γρήγορα συνειδητοποιούμε ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, επιλέγουμε την εύκολη και τη γρήγορη λύση που είναι ταυτόχρονα και πολύ γευστική.

Μην αμφιβάλλεις καθόλου. Αυτή η συνταγή για gnocchi φούρνου με κρέμα και σπανάκι είναι κάτι περισσότερο από λαχταριστή.

Θα χρειαστείς

  •  1 πακέτο gnocchi
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πιάσε την κουτάλα!

Βράσε για 5 λεπτά τα gnocchi σε καυτό νερό και άδειασέ τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Στην συνέχεια βράσε για 5 λεπτά και το σπανάκι και τοποθέτησε κι εκείνο στο ταψί, περίχυσέ τα με την κρέμα και λίγο πριν τα ανακατέψεις καλά, κόψε σε μικρά κομματάκια το κρεμμυδάκι με το σκόρδο.

Για τελευταίο touch άσε το πασπάλισμα με αλάτι και πιπέρι.

Ψήσε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και κλείσε τα μάτια, ονειρέψου πως κάθεσαι σε ένα χαριτωμένο ταβερνάκι στα σοκάκια της Ιταλίας και απόλαυσε τη γεύση που θα σε συνεπάρει.