Baby boom! 5 αρχαία κοριτσίστικα ονόματα που κερδίζουν τον θαυμασμό

Επίλεξε προσεκτικά το όνομα του μωρού σου για να μην έχεις γκρίνιες μεγαλώνοντας.
Baby boom! 5 αρχαία κοριτσίστικα ονόματα που κερδίζουν τον θαυμασμό

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Το μπαλόνι με την απόχρωση που αποκαλύπτει το φύλο του μωρού σκάει και μια καινούργια περιπέτεια ξεκινάει, γεμάτη ανυπομονησία, ενθουσιασμό και ευτυχία.

Πρόκειται για το σημείο εκείνο στο οποίο οι γονείς καλούνται να πάρουν μια καθοριστική απόφαση που θα συνοδεύει το βρέφος για ολόκληρη τη ζωή του.

Ποια είναι αυτή; Το όνομά του!

Σίγουρα πρόκειται για ένα κεφάλαιο που κάθε γυναίκα έχει ονειροπολήσει για τη μελλοντική στιγμή. Αιωρούμενη ανάμεσα στις επιλογές νομίζει πως έχει καταλήξει στην ιδανική, μέχρι η μεγάλη στιγμή να φτάσει. Τότε όλα ξεχνιούνται, οι δεύτερες σκέψεις γεννώνται και τα ερωτηματικά πληθαίνουν.

Η αδυναμία προς τα αρχαία ή σπάνια ονόματα αποτελεί ένα καινούργιο trend, το οποίο φαίνεται να κερδίζει έδαφος με όλο και περισσότερα ζευγάρια να δυσκολεύονται να κατασταλάξουν. Σίγουρα, η ομορφιά και η ποικιλία τους συνωμοτούν προς το γεγονός, ενώ η διαφορετικότητα τα απογειώνει.

Οι παρακάτω, πλέον δημοφιλείς επιλογές στην κατηγορία τους, θα σε βοηθήσουν, τουλάχιστον, να φτάσεις στο Top-5.

Νεφέλη

Η προσφέρουσα ζωογόνο ύδωρ, θυμίζει την καθαρότητα και την απαλότητα, ακριβώς όπως και το νέο μέλος της οικογένειας. Εκείνο που θα ξεδιψάσει τους πάντες με τη φρεσκάδα, την αγάπη και την τρυφερότητα.

Αριάδνη

Βοήθησε τον Θησέα να βγει από τον λαβύρινθο και σήμερα είναι έτοιμη να βοηθήσει εσένα να βγεις από το δίλημμα.

Baby boom! 5 αρχαία κοριτσίστικα ονόματα που κερδίζουν τον θαυμασμό

Συμβολίζει την αγνότητα, όπως ακριβώς την έχουμε πλάσει στο μυαλό μας για εκείνο. Ο εύηχος συνδυασμός των γραμμάτων και το μήκος της λέξης αποτελούν επίσης στοιχεία που ενισχύουν την επιτυχία του με εκείνο να ανεβαίνει στις προτιμήσεις θριαμβευτικά.

Ηλέκτρα

Αδερφή του Ορέστη και κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, η Ηλέκτρα, σήμερα ακούγεται περισσότερο από ποτέ. Ένα όνομα με βαθιές ρίζες στην ελληνική αρχαιότητα θα απλώσει τις δικές του, αυτήν τη φορά, στην ιστορία της νέα ζωής που έρχεται στο φως.

Ναι, θα σε θαυμάζει όταν μεγαλώσει…

Ίρις

Η αγγελιαφόρος των Θεών θα φροντίζει να μεταφέρει συνεχώς θετικά και όμορφα νέα, όπως κι εκείνο του ερχομού της. Το όνομα αυτό θα την κάνει να ξεχωρίζει και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτεί με κανενός άλλου παιδιού ακόμα κι όταν θα το κυνηγάς στην παιδική χαρά.

Ιοκάστη

Προερχόμενη από τα συνθετικά ίον+κάζω (= στολίζω), θα προσφέρει τη λάμψη που θα φωτίσει κάθε γωνιά της ζωής σου. Η ωραία ως μενεξές ενσαρκώνει την εντυπωσιακή ομορφιά ενός λουλουδιού, εύθραυστου, το οποίο θέλεις συνεχώς να φροντίζεις και να προστατεύεις.