Τρία απλά tips για να μην σπάνε τα μαλλιά σου όταν κοιμάσαι

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις.
Τρία απλά tips για να μην σπάνε τα μαλλιά σου όταν κοιμάσαι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι ώρες που κοιμάσαι, μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά είναι από εκείνες που ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά σου, με αποτέλεσμα συχνά να σπάνε οι άκρες σου.

Ο τρόπος που κοιμάσαι, οι μαξιλαροθήκες σου αλλά και τα προϊόντα styling που έχεις χρησιμοποιήσει πριν τον ύπνο είναι κάποιοι από τους επιβαρυντικούς παράγοντες που ταλαιπωρούν το τριχωτό της κεφαλής σου.

Παρακάτω θα σου δείξουμε τρία tips για να καταφέρεις να διατηρείς υγιή και λαμπερά τα μαλλιά σου, ακόμα και τις ώρες που αυτό δεν περνάει απ’ το χέρι σου.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Προτίμησε μεταξωτές και σατέν μαξιλαροθήκες καθώς σύμφωνα με έρευνες το μετάξι βοηθάει την τρίχα να κινείται και να μην σπάει. Σε αντίθεση με τις βαμβακερές που παραδόξως δημιουργούν τριβή στις τρίχες σου και τις κάνει να σπάνε, αλλά και να φριζάρουν.

Πάντα τα μαλλιά κάτω όταν κοιμάσαι

Δεν πρέπει ποτέ να κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά κότσο ή αλογοουρά καθώς τέτοια πιασίματα σε συνδυασμό με την τριβή προκαλεί σπάσιμο της τρίχας και δημιουργία ψαλίδας.

Τρία απλά tips για να μην σπάνε τα μαλλιά σου όταν κοιμάσαι

Να κοιμάσαι πάντα με στεγνά μαλλιά

Καθώς τα νωπά ή βρεγμένα μαλλιά σπάνε πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα στεγνά. Μπορεί να βαριέσαι να στα στεγνώσεις, σε καταλαβαίνουμε, αλλά να θυμάσαι πως εκτός του ότι θα ξυπνήσεις με πονοκέφαλο, θα έχεις και σπασμένες τρίχες το πρωί.