Ο πανεύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα sneakers σου

Έχουμε λύση (και) σε αυτό το πρόβλημα.
Τα daisy nails θα δώσουν άλλο αέρα στο φετινό καλοκαίρι! Πάρε ιδέες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Διανύουμε μια περίοδο που 24 ώρες το 24ωρο φοράμε sneakers.

Λίγο που ο καιρός δεν έχει ανοίξει ακόμα για τα καλά ώστε να βγάλουμε από την ντουλάπα τα σανδάλια μας, λίγο που είναι καταπληκτικά βολικά, όλοι συνηγορούν πως τα αθλητικά μας είναι οι «βασιλιάδες» της σεζόν.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια -για καλή μας τύχη-, τα sneakers μας «επιτρέπονται» ακόμα και στις επίσημες βραδινές μας εμφανίσεις.

Πώς, όμως, θα καταφέρεις να καθαρίσεις τα αθλητικά σου παπούτσια για να διατηρούν την λάμψη τους και να μην παλιώσουν ποτέ; Αυτή είναι μια μεγάλη απορία που πρέπει να λυθεί, γιατί το πλυντήριο δεν ενδείκνυται για την συγκεκριμένη περίπτωση παπουτσιών, καθώς τα καθαρίζει μεν, τα κάνει να φθείρονται πιο εύκολα δε.

Και εδώ έρχεται η απάντηση του ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος πλυσίματος.

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζεις ζεστό νερό και σαπούνι και μουλιάζεις τα sneakers σου για μια ώρα. Όταν περάσει ο χρόνος, βγάζεις τα παπούτσια και τα ξεπλένεις μέχρι να απομακρυνθεί κάθε ίχνος σαπουνιού.

Μετά, πέρασε με μία πετσέτα, κάνοντας κυκλικές, μαλακές κινήσεις στα σημεία που δεν έχουν καθαρίσει. Στη συνέχεια, τα αφήνεις να στεγνώσουν τυλιγμένα σε μια πετσέτα.

Ο πανεύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα sneakers σου

Φρόντισε να γεμίσεις το εσωτερικό των παπουτσιών σου με παλιές πετσέτες για να απορροφηθεί εντελώς η υγρασία και για να διατηρηθεί το σχήμα τους.

Τώρα που άνοιξε ο καιρός, θα στεγνώσουν γρήγορα οπότε μην ανησυχείς. Σε λίγες ώρες τα sneakers σου θα είναι λαμπερά και σαν καινούργια.