Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Το τέλος του Σαββατοκύριακου μας αφήνει πάντα παραπονεμένους, ονειροπολώντας μια ιδανική εβδομάδα, όπου εκείνο θα διαρκούσε έστω μια μέρα παραπάνω.

Ξεχνάμε, ωστόσο, μια λεπτομέρεια. Τις στιγμές μας, τις φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι.

Αν λοιπόν δε φημίζεσαι για τις μαγειρικές σου δεξιότητες αλλά ζηλεύεις τα νόστιμα φαγητά φούρνου, η παρακάτω συνταγή υπόσχεται να σε μετατρέψει σε σεφ ακόμα και με διάρκεια μιας ημέρας.

Φόρεσε τον χρυσό σκούφο και πού ξέρεις; Ίσως αυτή να αποτελεί την ευκαιρία για να θερμανθούν οι σχέσεις σου με αυτό το δωμάτιο του σπιτιού σου.

Το μενού σήμερα έχει λαζάνια με λαχικά.

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • καλαμπόκι
  • σπανάκι
  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 κ. σ. κουρκουμά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Συνταγή για λαζάνια με λαχανικά για ένα λαχταριστό ξεκίνημα εβδομάδας

Βάλε την ποδιά σου και ετοιμάσου

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κυβάκια τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και το σπανάκι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο και αλάτι.

Μόλις εκείνα ροδίσουν προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον κουρκουμά, το σκόρδο, την τριμμένη ντομάτα και το αλάτι, τα αφήνουμε για 5 ακόμα λεπτά και αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε μια στρώση από λαζάνια και ρίχνουμε πάνω τους το μισό μείγμα με τα λαχανικά. Επαναλαμβάνουμε μια ακόμη φορά τη διαδικασία, αυτή τη φορά, ωστόσο, πριν «σφραγίσουμε» με τα λαζάνια κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το γάλα με τη σκόνη μπεσαμέλ μέχρι η παχύρρευστη κρέμα να μην έχει κανέναν κόμπο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά και το αριστούργημα είναι έτοιμο για απόλαυση.