Tρόποι για να καθυστερήσεις την εξάπλωση των λευκών τριχών στα μαλλιά σου

Τα χρόνια μπορεί γοργά να κυλούν, μα εμείς μεγαλώνουμε όμορφα.
Tρόποι για να καθυστερήσεις την εξάπλωση των λευκών τριχών στα μαλλιά σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Έχεις σταθεί κι εσύ μπροστά στον καθρέφτη ένα καλό πρωινό και έχεις παραμείνει εκεί για αρκετά λεπτά περνώντας από το μικροσκόπιο τα μαλλιά σου, ύστερα από την ανακάλυψη μιας λευκής τρίχας;

Τότε σίγουρα έχεις αντιληφθεί πως πάντα στο τέλος συνειδητοποιείς ότι δεν είναι ποτέ μόνο μία, με εσένα να καταλήγεις να χάνεις το μέτρημα και να τις βλέπεις να αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες πέρα από τα χρόνια, όπως ο τρόπος ζωής και το στρες.

Είτε ανήκεις σε εκείνες που το απολαμβάνουν και υποστηρίζουν αυτήν την εμφάνιση μέσα από το στυλ τους, είτε στις άλλες που αναζητούν τρόπους να τις καλύψουν σε κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να μάθεις πως υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στη καθημερινή ζωή, τις οποίες αν υιοθετήσεις θα καταφέρεις τουλάχιστον να παρατείνεις για λίγο ακόμα τη διάρκεια ζωής του φυσικού σου χρώματος.

Πες όχι σε συγκεκριμένες συνήθειες

Η έκθεση στη θερμότητα δίχως να έχει προηγηθεί προστατευτική κρέμα, το ντεκαπάζ, τα προϊόντα styling αλλά και ορισμένα σαμπουάν με έντονες χημικές ουσίες πολύ συχνά συνεργούν προς την εμφάνιση λευκών στο τριχωτό της κεφαλής. Προτίμησε τις φυσικές επιλογές και κυρίως χάρισε στα μαλλιά σου τη φροντίδα-ασπίδα που θα τα προστατέψει.

Κάπνισμα τέλος

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί να κόψεις αυτόν το βραχνά, αυτό ίσως βοηθήσει. Έρευνες έχουν αποδείξει πως το κάπνισμα συνδέεται με την εμφάνιση γκρίζων μαλλιών σε ρυθμούς ιλιγγιώδεις.

Βιταμίνες, ο νέος σου σύμμαχος

Οι βιταμίνες δεν θα γινόταν να λείπουν από το χρυσό τρίπτυχο, αφού ενισχύουν την υγιή ανάπτυξη και ενδυνάμωσή τους όσο τίποτα άλλο. Εκείνες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στα μαλλιά είναι οι: Α, B-vitamins, D και E.

Ποτέ δεν είναι αργά να σταματήσεις να είσαι απλά θεατής αλλά να ανέβεις πάνω στη σκηνή.