Tο λάθος που κάνεις στο μακιγιάζ σου και καταλήγεις χλωμή

Βάλε τέλος.
Tο λάθος που κάνεις στο μακιγιάζ σου και καταλήγεις χλωμή

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τη φωτογραφία από το #aboutlistanight mood θα τη λατρέψεις ή θα τη μισήσεις. Πρόκειται για ακραίες αντιδράσεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο εξαρτώνται από την εμφάνισή μας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το φόρεμα που επιλέξαμε, τελικά αποδεικνύεται ότι δε μας κολακεύει ή το μακιγιάζ αντί να μας αποθεώσει, αντιθέτως μας… καταστρέφει.

Εσύ μπορεί να πιστεύεις πως έχεις δοκιμάσει τα πάντα, κάθε δυνατό συνδυασμό, κάθε επαγγελματική τεχνική, κάθε ευφάνταστο πειραματισμό, αλλά και πάλι το πρόσωπό σου φαίνεται χλωμό. Σωστά; Τότε, μάλλον, το αποδίδεις σε λάθος λόγο.

Η πρώτη σου σκέψη πάει στο ρουζ. Δείχνεις εμπιστοσύνη σε καινούργιες αποχρώσεις, το εφαρμόζεις σε πολλαπλά σημεία, παίζεις ακόμα και με τις φωτοσκιάσεις, με ένα απογοητευμένο χαμόγελο στο τέλος που λέει «καλή η προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει».

Το μυστικό της επιτυχίας

Πέρα, λοιπόν, από το σωστό χρώμα του foundation αλλά και του blush, τα μάτια είναι εκείνα που μπορούν να ξεγελάσουν και να ζωντανέψουν κάθε «νεκρή» επιδερμίδα. Το αγαπημένο σε όλες μας concealer πολλές φορές επιλέγεται με βάση την απόχρωση του make up χωρίς να είναί έναν τόνο πιο ανοιχτό, ώστε να φωτίζει ολόκληρο το πρόσωπο.

Tο λάθος που κάνεις στο μακιγιάζ σου και καταλήγεις χλωμή

Άλλωστε, όλοι ξέρουμε την ισχύ που το βλέμμα επιβάλλει. Εκεί θα ειπωθούν τα λόγια που η γλώσσα δε θα μπορέσει ποτέ να προφέρει.

Φρόντισε να το εφαρμόσεις τόσο στην κάτω πλευρά των ματιών όσο και το κινητό βλέφαρο, πριν από οποιαδήποτε άλλη προσθήκη.

Δώσε βάση σε αυτήν τη λεπτομέρεια και δες το χλωμό βάσανο να εξαφανίζεται.