Red lipstick, το λατρεμένο: Έτσι θα πετύχεις τη τέλεια εφαρμογή χωρίς… ατυχήματα

Θα μάθεις να βάζεις κόκκινο κραγιόν με κλειστά τα μάτια.
To ιδανικό χρώμα για το πρώτο καλοκαιρινό πεντικιούρ της χρονιάς

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το κόκκινο κραγιόν πάντα θα αποτελεί τον μεγαλύτερο πόθο των γυναικών, όμως όσο εντυπωσιακό και όμορφο αν είναι, είναι πάρα πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του.

Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των γυναικών που δεν είναι make-up artists αφιερώνουν πολύ χρόνο για να πετύχουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα και πολύ συχνά αλλάζουν χρώμα μετά από πολλές προσπάθειες, γιατί δεν τους «κάθεται» η εφαρμογή.

Κάπου εδώ όμως πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια και να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουμε να βάζουμε το πολυπόθητο red lipstick σαν επαγγελματίες.

Ιδού τα σωτήρια βήματα:

  • Αρχικά χρησιμοποίησε ένα περίγραμμα πιο σκούρας απόχρωσης, ώστε να μείνεις στα όρια των χειλιών σου και να μην έχεις «διαρροές». Εξάλλου το έχεις καταλάβει και μόνη σου, το κόκκινο κραγιόν έχει την τάση να απλώνει πολύ.

 

  • Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση στο κραγιόν. Αν η επιδερμίδα σου είναι ροζ προτίμησε τις πιο σκούρες αποχρώσεις, ενώ αν είσαι πιο ωχρή θα σε κολακέψουν τα πιο θερμά χρώματα.

 

  • Πέρνα το σημείο πάνω από το περίγραμμα των χειλιών σου με concealer, ώστε αν τυχόν υπάρξει κάποιο πρόβλημα να μπορέσει να διορθωθεί χωρίς να χρειαστεί να ξεβαφτείς.

 

  • Προτίμησε να μην χρησιμοποιείς matte κραγιόν μιας και δεν θα ξεράνουν τα χείλη σου και ας χρειάζεται να το ανανεώνεις συχνότερα.