3 + 1 τρόποι για να κρατήσεις τον σύντροφό σου μακριά από το junk food

Κάνεις καλό σε εκείνον και κυρίως στον εαυτό σου.
Είναι το feather dress η νέα τάση των ειδικών περιστάσεων;

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η συγκατοίκηση, κυρίως κατά τη διάρκεια της καραντίνας αποτέλεσε μια λύση που προτιμήθηκε από πολλά ζευγάρια. Από τα ρομαντικά που πάντα ανυπομονούσαν να μείνουν μαζί, μέχρι κι εκείνα που έπαιζαν κρυφτό με την ιδέα και μόνο.

Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι που μας διδάσκει αυτή η συγκατοίκηση είναι πως, τελικά, όσο ταιριαστοί κι αν πιστεύαμε πως είμαστε, η διαφορετικότητα λαμπυρίζει από μακριά με φωτάκια που ορισμένες φορές τυφλώνουν.

Ανάμεσα στα μικρά σημεία της καθημερινότητας, το φαγητό αποτελεί ένα σταθμό, όπου συνειδητοποιείς πως η γεύση αποτελεί μια αίσθηση, αποκλειστικά, προσωπικά προσεγγίσιμη. Το αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό που στο σπίτι σου αποτελεί φόρο τιμής, για εκείνον μπορεί να είναι αυτό που θα τον κάνει να μείνει νηστικός ή μάλλον που θα τον σπρώξει ένα βήμα πιο κοντά στο delivery.

Ο εθισμός στο junk food μπορεί να μην αποτελεί λόγο χωρισμού (ή τουλάχιστον σοβαρό λόγο χωρισμού), ωστόσο, μπορεί να πυροδοτήσει διαφωνίες και εντάσεις, αφού δε θα μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί, να απολαύσετε τα ίδια πιάτα και κυρίως δε γίνεται να τρώτε καθημερινά τη βόμβα θερμίδων με τη βραχυχρόνια απόλαυση που μόλις αποτελέσει παρελθόν θα μετανιώνεις, μάταια πια.

Επειδή, όμως, μπορείς να βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, ως σωστός Προμηθέας της σχέσης, οι παρακάτω τρόποι θα σε κάνουν να συστήσεις το healthy lifestyle τόσο στο στομάχι, όσο και στον έρωτά σας.

Διακριτική αρχή

Οι άντρες είναι σαν τα παιδιά, επιμένουν μέχρι να πάρουν αυτό που έχουν συνηθίσει ως σωστό, επομένως, μπορείς να μαγειρέψεις τα φαγητά που θυμίζουν τα ανθυγιεινά και κάθε φορά να προσθέτεις ολοένα και παραπάνω συστατικά από τη βάση της πυραμίδας. Αργά, συστηματικά και μεθοδικά.

3 + 1 τρόποι για να κρατήσεις τον σύντροφό σου μακριά από το junk food

Δική του επιλογή

Δώσε στην απέναντι πλευρά την ευχαρίστηση ότι επιλέγει μόνος του αυτό που θα καταναλώσει και δεν αποτελεί απόρροια «συζυγικής βίας», όπως εκείνοι την αποκαλούν. Δώσε του επιλογές, ώστε να αναγκαστεί να επιλέξει μια, ανάμεσα στις οποίες, ωστόσο, οι διαφορές πρέπει να είναι μηδαμινές. Η απόφαση θα είναι δική του φαινομενικά και για αυτό θα νιώσει μέχρι και υπερήφανος.

Πες «ναι» στη δημιουργικότητα

Μην επιμένεις στις παραδοσιακές, πατροπαράδοτες επιλογές. Η ποικιλία σε αλχημείες θα σε κάνουν ακόμα πιο σοφή στην κουζίνα, δημιουργώντας συνδυασμούς και κράματα που δεν πάει ο νους. Η περιέργεια και μόνο θα τον κινητοποιήσει για να το δοκιμάσει κι έστω να του δώσει την πρώτη ευκαιρία. Άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο, να γίνει η αρχή…

3 + 1 τρόποι για να κρατήσεις τον σύντροφό σου μακριά από το junk food

Δράσε ύπουλα

Ο καλύτερος τρόπος για να μην πεις ψέμματα είναι να μην πεις τίποτα απολύτως. Έχοντας την ιδέα αυτή ως οδηγό, μην αναφερθείς στα συστατικά που έχεις προσθέσει στο αριστούργημά σου. Θα αποφύγεις τη γκρίνια, αλλά κυρίως τις ερωτήσεις που γεννούν συνεχώς καινούργιες ερωτήσεις. Ακόμα κι αν κάποιο στοιχείο του το σιχαίνεται το πιθανότερο είναι να μην το αντιληφθεί καν, αρκεί να το έχεις εξαφανίσει οπτικά με τα μαγικά σου ταχυδακτυλουργικά.

Κάποια στιγμή η εργένικη ζωή θα σταματήσει και τότε θα σε ευχαριστεί, έχοντας καταφέρει να διατηρήσεις άθικτη την εμπιστοσύνη του σε εσένα.