Η ποιότητα του βραδινού ύπνου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια, τη διάθεση αλλά και τη δημιουργικότητα της επόμενης ημέρας.

Ωστόσο, αν και προσπαθούμε να κοιμόμαστε όσες περισσότερες ώρες γίνεται, συχνά το σώμα μας αρνείται να υπακούσει με αποτέλεσμα να κάνουμε έναν ανήσυχο ύπνο, από τον οποίο ξυπνάμε συχνά μέσα στη νύχτα.

Παράγοντες όπως το άγχος, το στρες, η κατανάλωση φαγητού ή ποτού σε προχωρημένη ώρα έχουν αποδείξει την επιρροή τους στην ξεκούραση που καταλήγουμε να μην πετυχαίνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ωστόσο, υπάρχει μια κίνηση, την οποία εάν ξεχάσουμε να κάνουμε πριν ξαπλώσουμε θα βάλει το χεράκι της να μας χαλάσει τα σχέδια για το βράδυ.

Ο λόγος για την απόφαση να σηκωθείς από το αναπαυτικό σου στρώμα και να αερίσεις το δωμάτιο. Με το να ανοίξεις το παράθυρο, θα επιτρέψεις στον καθαρό αέρα να φιλτράρει κάθε οσμή από φαγητά, ρούχα ή κλεισούρα. Η αναπνοή θα γίνει πιο εύκολη και η δροσιά θα σε κάνει να κοιμηθείς με άνεση.

Η κίνηση των 4 δευτερολέπτων που σου εξασφαλίζει εύκολο, άνετο και ξεκούραστο ύπνο

Σε άλλες περιπτώσεις, μάλιστα, βοηθάει επίσης στην αντιμετώπιση της υγρασίας και την αίσθηση ότι το σώμα σου γεμίζει με οξυγόνο.

Δεν αποτελεί δύσκολη πράξη, αλλά μια ενέργεια που ακόμα κι από την πρώτη φορά που θα τη δοκιμάσεις θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.

Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει κι άδραξε την ευκαιρία.