Πες αντίο στους μαύρους πόρους με τη βοήθεια της φύσης

Η συνήθεια που μπορεί να σε σώσει.
Πες αντίο στους μαύρους πόρους με τη βοήθεια της φύσης

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Το σπίτι μας φιλοξενεί κάθε λύση για τις ανησυχίες που μας προβληματίζουν καθημερινά σχετικά με την εξωτερική μας εμφάνιση. Μία από αυτές είναι και οι διεσταλμένοι πόροι της επιδερμίδας, οι οποίοι ακόμα κι αν φορέσουμε ένα καλυπτικό foundation δε μας κάνουν τη χάρη να εξαφανιστούν με επιτυχία.

Η μη λεία υφή αλλά και η θαμπή όψη που οι μικρές τρυπούλες μας φορτώνουν αποτελούν έναν επίμονο και καθόλου εύκολο αντίπαλο.

Πριν, όμως απευθυνθείς στα ποικίλα προϊόντα αλλά και μεθόδους που η αγορά μας προτείνει, δοκίμασε μόνη σου σπίτι να απαλλαγείς από εκείνους όσο είναι καιρός.

Σίγουρα, παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή, η μη τυπική ή σωστή περιποίηση, ο καθαρισμός αλλά και η κληρονομικότητα θα προσθέσουν το δικό τους βαρίδι στην ανεπιθύμητη κατάσταση. Όμως εσύ έχεις στα χέρια σου ένα παραδοσιακό όπλο για να παλέψεις ισάξια.

Ο λόγος για το ατμόλουτρο.

Τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και βάλε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις εκείνο αρχίσει να κοχλάζει πλησίασε από πάνω το πρόσωπό σου. Ο ατμός είναι εκείνος που θα απομακρύνει κάθε ρύπο, λιπαρότητα αλλά και υπολείμματα από μακιγιάζ που δε λένε να ξεκολλήσουν από πάνω σου.

Πες αντίο στους μαύρους πόρους με τη βοήθεια της φύσης

Στη συνέχεια, ξέπλυνε την επιδερμίδα με άφθονο χλιαρό νερό και σκούπισε με μια καθαρή πετσέτα.

Επανάλαβε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα και θα δεις πως τελικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα, αρκεί να είσαι συνεπής στην εβδομαδιαία σου ρουτίνα.