Ο χρυσός οδηγός για να κρατήσουν οι μπούκλες σου όλη μέρα

Μην εκνευρίζεσαι άλλο, οι πέντε τρόποι είναι εδώ.
Ο χρυσός οδηγός για να κρατήσουν οι μπούκλες σου όλη μέρα

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Οι στρογγυλές, άλλοτε μεγαλύτερες κι άλλοτε μικρότερες, καμπύλες που σχηματίζουμε στα μαλλιά μας προσθέτουν όγκο, στυλ και χαρακτήρα.

Σε ειδικές περιστάσεις αλλά και καθημερινά, η επιλογή της μπούκλας φαντάζει δελεαστική, αφού αποτελεί μια διαφορετική πρόταση που χαρίζει ποικιλία στη ρουτίνα μας.

Ωστόσο, η σχέση μίσους και πάθους που αναπτύσσεται ανάμεσά μας προκαλείται από το χαρακτηριστικό που μας εκνευρίζει περισσότερο σχετικά με εκείνες και δεν είναι άλλο από τη διάρκειά τους.

Ο χρόνος που αφιερώνουμε, η θερμότητα που ταλαιπωρεί τα μαλλιά μας και η χαρά που παίρνουμε μόλις ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα, πάνε στράφι, αφού εκείνες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και παίρνουν αμέσως την…κάτω βόλτα.

Μη χάνεις τις ελπίδες σου, οι παρακάτω πέντε τρόποι θα τις ενδυναμώσουν και οι μπούκλες σου δε θα πέσουν ποτέ ξανά μέσα στη μέρα, ενώ ορισμένες φορές μπορεί να διατηρηθούν μέχρι και την επόμενη.

Όχι στη μαλακτική κρέμα

Το λούσιμο πριν το συγκεκριμένο χτένισμα δε θα πρέπει να περιλαμβάνει τη μαλακτική κρέμα ή τη μάσκα μαλλιών σου. Οι ενυδατικές τους ιδιότητες χαρίζουν άνεση, ελαστικότητα και μαλακώνουν την τρίχα, γεγονός που θα κάνουν τις μπούκλες σου να πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος.

Όχι στο λούσιμο

Μπορεί να φαντάζει ακραίο αλλά όταν τα μαλλιά είναι φρεσκολουσμένα σημαίνει πως έχουν εκτεθεί σε έλαια ακόμα και από το σαμπουάν με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται η σκληρή, ατίθαση πλευρά τους, η οποία ταιριάζει άψογα στις μπούκλες.

Όρια θερμότητας

Ναι, ναι ακόμα και η θερμοκρασία που θα καθορίσεις στο ψαλίδι για τις μπούκλες προσθέτει το δικό της λιθαράκι στην προσπάθειά σου. Αν τα μαλλιά σου, λοιπόν, είναι κανονικά προς λεπτά, πρόσεξε να μη ξεπεράσεις το όριο των 250 βαθμών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Lopez (@jlo)

Σωστό σχήμα

Αν και λατρεύεις τις χαλαρές, ανέμελες και μεγάλες μπούκλες μην τρομάζεις με τις μικρές και σφιχτές, αφού σε λίγη ώρα θα έχουν φτάσει στο επιθυμητό σχήμα και θα παρατείνεις με αυτόν τον τρόπο τη διάρκεια ζωής τους.

Κάτω τα χέρια σου

Το τεράστιο και καθοριστικό λάθος που κάνουμε είναι όταν πιάνουμε τα μαλλιά μας συνεχώς. Με αυτό, δυστυχώς βάζουμε το λιθαράκι μας στη λιπαρότητα και καταστρέφουμε τη δημιουργία μας. Την επόμενη φορά που θα παίξεις ανέμελα μαζί τους ξανασκέψου το καλά.