Coconut rice pudding: To πιο ιδιαίτερο ρυζόγαλο με καρύδα σε 20 λεπτά

Αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους.
Coconut rice pudding: To πιο ιδιαίτερο ρυζόγαλο με καρύδα σε 20 λεπτά

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Στην ερώτηση: ποιο είναι το γλυκό που μυρίζει «μαμά», μία από τις πλέον δημοφιλείς απαντήσεις είναι το ρυζόγαλο.

Σίγουρα πρόκειται για αγαπημένη γεύση που τιμάται με ευκολία, άνεση και νοστιμιά από πολλά σπιτικά, αφού μικροί και μεγάλοι λατρεύουν την κρεμώδη υφή, το άρωμα της βανίλιας αλλά και τη γλυκόπικρη νότα της κανέλλας.

Καθώς, όμως, τα χρόνια περνούν, οι σύγχρονοι μοντερνισμοί στο χώρο της κουζίνας έχουν την τάση να «πειράζουν» τις παραδοσιακές συνταγές με στόχο, κυρίως, την ενίσχυση του υγιεινού lifestyle.

Η παρακάτω συνταγή μας συστήνει ένα διαφορετικό πρόσωπο της λιχουδιάς που θα είναι έτοιμο γρήγορα και πανεύκολα!

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 8 κ. σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 2 στικ βανίλιας
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ
  • λίγη καρύδα τριμμένη
  • φράουλες ή κόκκινα βατόμουρα
  • κανέλλα

Coconut rice pudding: To πιο ιδιαίτερο ρυζόγαλο με καρύδα σε 20 λεπτά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με νερό, τόσο, ώστε το σκεπάσει. Αφού περάσουν 10 λεπτά και το ρύζι έχει απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και αφήνουμε να ζεσταθούν.

Μόλις το μείγμα πάρει βράση, σε ένα ποτήρι αραιώνουμε με λίγο νερό το κορν φλάουρ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα αργά ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν πήξει ελαφρώς, αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε απευθείας σε μικρά μπολάκια.

Σερβίρουμε με κανέλλα, τριμμένη καρύδα και κόκκινα φρούτα.

Εικόνα και γεύση που θα σε συνεπάρουν.