Της Άλις Ζαχαριάδη

«Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» μας έλεγαν η μαμά μας και οι γιαγιάδες μας όταν ήμασταν μικρές. Έλα, όμως, που κάποιοι είναι… τσακωμένοι με το νοικοκυριό και την τάξη καταφέρνοντας πολλές φορές να αποτελούν τον περίγελο της παρέας;

Όλο και κάποιον έφερες στο μυαλό σου, σωστά;

Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως μπορεί να μην φταίει αυτός αλλά το ζώδιό του; Μάλιστα, καλά διάβασες. Κάποια ζώδια, βλέπεις, έχουν από τη φύση τους την προδιάθεση να μην πιάνουν συχνά ούτε το σαπούνι ούτε τη σφουγγαρίστρα, με το σπίτι τους να μοιάζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ένα δε, φέρεται να κρατά τη σημαία της τεμπελιάς, έχοντας καταφέρει να θεωρείται το πιο βρόμικο -με την κακή την έννοια!- και ανοικοκύρευτο ζώδιο.

Ποιο είναι αυτό; Σύμφωνα με το astrology.gr, ο Δίδυμος!

Πρόκειται για ένα ζώδιο που είναι από τη φύση του φευγάτο, το οποίο είναι ικανό να βρει πάσης φύσεως δικαιολογία προκειμένου να αναβάλλει το καθάρισμα του αυτοκινήτου ή του σπιτιού του, πολλές φορές ακόμα και το απαραίτητο ντουζάκι. Μπορεί να δίνει βάση στην εικόνα του, είναι όμως ικανός να πασπαλιστεί με άρωμα χωρίς πρώτα να έχει περάσει από τα προηγούμενα στάδια της προσωπικής υγιεινής.

Δεν είναι, βέβαια, ο μοναδικός. Μπορεί ο Δίδυμος να πήρε με το σπαθί του την πρωτιά με 15% των ψήφων, ωστόσο τον πλησιάουν ο Τοξότης με 13% και ο Υδροχόος με 11%.

Δεν χρειάζεται να πούμε πως ο καθαρότερος όλων, βγήκε ο Παρθένος, έτσι;

Το αντίθετο του Παρθένου: Το ζώδιο που είναι μαλωμένο με την καθαριότητα και το σαπούνι