Έρευνα: Αυτή την ώρα της ημέρας καίμε περισσότερες θερμίδες

Ακόμα και σε συνθήκες ανάπαυσης
Έρευνα: Αυτή την ώρα της ημέρας καίμε περισσότερες θερμίδες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Tι θα φάμε; Ποια τα συστατικά του; Έχει πολλές θερμίδες; Επιτρέπεται να φάμε λιγάκι περισσότερο;

Πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με συγκεκριμένες λιχουδιές τα οποία μας απασχολούν, κυρίως όταν επιθυμούμε να χάσουμε βάρος ή απλά να διατηρηθούμε στα κιλά μας.

Όλες μας έχουμε συνηθίσει να αναζητούμε στο διαδίκτυο ή να ρωτάμε τους ειδικούς σχετικά με τις θερμίδες που επιτρέπεται να καταναλώνουμε με βάση το φύλο, την ηλικία και τη δραστηριότητά μας μέσα στην ημέρα, παρόλα αυτά όμως υπάρχει πράγματα που ακόμα αγνοούμε όσο διαβασμένες κι αν δηλώνουμε.

Αυτό που πολλές από εμάς δεν γνωρίζουμε αναφορικά με την καύση των θερμίδων, είναι πως αυτή εξακολουθεί να υφίσταται ακόμα και κατά την διάρκεια της ανάπαυσής μας.

Καίμε θερμίδες, δηλαδή, ακόμα και την ώρα που χαλαρώνουμε στον καναπέ ή όταν κοιμόμαστε, όχι μόνο όταν περπατάμε ή όταν γυμναζόμαστε. Ο οργανισμός μας καταναλώνει αδιάκοπα θερμίδες και τις μετατρέπει σε ενέργεια.

Έρευνα: Αυτή την ώρα της ημέρας καίμε περισσότερες θερμίδες

Και το καλύτερο; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με αυτό. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο αριθμός θερμίδων που καίει ο οργανισμός μας όταν βρίσκεται σε ανάπαυση, εξαρτάται από την ώρα της ημέρας!

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι καταναλώνουν 10% περισσότερες θερμίδες το απόγευμα και το βράδυ, σε σχέση με τις πρωινές ώρες.

Με αυτό τον τρόπο εξηγείται πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο κιρκάδιος ρυθμός στον μεταβολισμό, αλλά και γιατί τις διατροφικές ατασθαλίες που κάνουμε τις νυχτερινές ώρες, τις… πληρώνουμε πιο ακριβά!