Πολύ πριν ανακαλυφθούν οι selfies και το instagram -βασικά πολύ πριν έρθει ακόμα και το internet για να μας αλλάξει τη ζωή- όλα τα ασανσέρ στον κόσμο, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο, είχαν καθρέφτες.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι σκοπό μπορεί να εξυπηρετεί ένας καθρέφτης σε έναν τόσο μικρό χώρο, στον οποίο μένουμε μέσα για λίγα μόνο δευτερόλεπτα;

Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος που σκέφτηκε να βάλει καθρέφτες δεν το έκανε τυχαία, μιας και την εποχή που οι ανελκυστήρες έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, οι άνθρωποι έκαναν παράπονα πως… πηγαίνουν πολύ αργά. Όμως επί της ουσίας δεν έφταιγε η ταχύτητα, αλλά το γεγονός πως μέσα στο ασανσέρ δεν είχαν να κάνουν απολύτως τίποτα και έτσι, ακόμα και τα δευτερόλεπτα έμοιαζαν αιώνες.

Όχι για να κοιτάζεσαι! O απίθανος λόγος για τον οποίο τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες

Unsplash

Έτσι, η σκέψη να ενσωματωθούν καθρέφτες σε κάθε ασανσέρ πήρε σάρκα και οστά  και τα παράπονα σταμάτησαν ως δια μαγείας. Μάλιστα, άνθρωποι με κλειστοφοβία κατάφεραν πιο εύκολα να προσαρμοστούν στο χώρο μιας και ένιωθαν πως ήταν διπλάσιος.

Υπάρχουν, φυσικά, και λόγοι ασφαλείας. Με τη βοήθεια του καθρέφτη, μπορεί κανείς να δει τι κάνουν οι υπόλοιποι άνθρωποι που βρίσκονται στο ασανσέρ και έτσι είναι δυνατόν να προλάβει μία πιθανή απόπειρα κλοπής ή επίθεσης.

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως χωρίς καθρέφτη το ασανσέρ, δεν θα είχε καμία ουσία.

Αν ήταν έτσι, θα πηγαίναμε και με τις σκάλες…