H λατρεμένη γυναικεία συνήθεια που καταστρέφει την ερωτική μας ζωή

Αυτό αποκλείεται να πάει καλά, οπότε σταμάτα το όσο είναι καιρός.
H λατρεμένη γυναικεία συνήθεια που καταστρέφει την ερωτική μας ζωή

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Για άλλους η ερωτική χημεία είναι το 50%, για άλλους το 70% και για άλλους το 80%.

Μεγαλώσαμε και πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας πως καλό είναι το ρομάντζο, καλό και το ενδιαφέρον και ο αλληλοσεβασμός, αλλά η ερωτική επιθυμία είναι εκείνη που κρατάει μια σχέση ζωντανή και χωρίς αυτήν, αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν τριγμοί, ρωγμές και ενδεχομένως «ξενοκοιτάγματα».

Συνήθως, στις ενήλικες σχέσεις το πόσο ζωντανή διατηρείται η σπίθα ενός ζευγαριού είναι το βαρόμετρο που δείχνει αν η σχέση είναι υγιής ή αν κάπως χωλαίνει, γι’ αυτό πρέπει να την διατηρούμε σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα και να μπλοκάρουμε τις συνήθειες που την μειώνουν.

Πού  θέλουμε να καταλήξουμε με όλα αυτά; Στο ότι υπάρχει μια γυναικεία συνήθεια που μειώνει το πάθος, την ένταση και καταλήγει να γίνει εχθρός για τη σχέση μας.

Ποια είναι αυτή;

Η συνήθεια να αποκαλούμε τον σύντροφό μας με παιχνιδιάρικα και γλυκανάλατα υποκοριστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ξέρεις, αυτά τα «λουκουμάκι», «ελαφάκι», «ζουζουνάκι» που μπορεί να μοιάζουν χαριτωμένα, αλλά τελικά… σκάβουν τον λάκκο μας.

H λατρεμένη γυναικεία συνήθεια που καταστρέφει την ερωτική μας ζωή

Η Julliane Devis, ειδική σε θέματα σχέσεων και συγγραφέας, αναφέρει πως «αυτή η συνήθεια μετατρέπει τους ανθρώπους σε ασέξ0υαλ γλυκούλικα αρκουδάκια, με τα οποία θες να κοιμηθείς αγκαλιά ή να δεις κωμωδίες στον καναπέ υπό τη συνοδεία ζεστής σοκολάτας, αλλά μόνο αυτό! Δεν σας κάνει να ποθείτε ο ένας τον άλλον!».

Εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζεται να είσαι ειδική στις σχέσεις για να συμπεράνεις πως αυτή η μελιστάλακτη συνήθεια δεν μπορεί να αποφέρει κάτι καλό και φυσικά, πως κανείς δεν θέλει μια νύχτα πάθους με ένα «καραμελάκι».