Brunch στη βεράντα: Το avo toastie με τρούφα με μανιτάρια θα γίνει η νέα λατρεία

Ανοιξιάτικο και υγιεινό.
Brunch στη βεράντα: Το avo toastie με τρούφα με μανιτάρια θα γίνει η νέα λατρεία

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η αίσθηση που φέρνει μαζί του ο χρόνος που αφιερώνεις απολαμβάνοντας τις ακτίνες του ήλιου στη βεράντα ένα ανοιξιάτικο πρωινό, με τα ολοζώντανα λουλούδια, τον καθαρό αέρα, τα χρώματα και τις μυρωδιές αποτελεί ιδανική κατάσταση την οποία όλοι επιδιώκουμε.

Ωστόσο, το lockdown έχει καλλιεργήσει μέσα μας την ανυπομονησία να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εκείνη κατά την οποία μπορούσαμε εύκολα να χαθούμε μέσα σε έναν κατάλογο από τα πιο λαχταριστά brunches, τη μόδα που το Instagram αλλά και το στομάχι μας έχει ερωτευτεί.

Τι θα έλεγες να συνδυάσεις την πρώτη εικόνα με τη δεύτερη υπό συνθήκες σπιτιού;

Η παρακάτω συνταγή του 10λεπτου θα σε πείσει εάν ακόμη το σκέφτεσαι.

Υλικά

  • Ψωμί ολικής άλεσης
  • λάδι τρούφας
  • ποικιλία από μανιτάρια
  • αβοκάντο
  • μπούκοβο
  • λάιμ
  • αλάτι
  • κόλιανδρο

Κόψε δύο λεπτές φέτες ψωμιού και ζέστανε τες στην τοστιέρα. Στη συνέχεια, μαλάκωσε την τραγανή τους υφή με λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας.

Την ίδια στιγμή, αφού έχεις καθαρίσει και ψιλοκόψει τα μανιτάρια σόταρέ τα στο τηγάνι με λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας και αλάτι. Μόλις πάρουν χρώμα αφαίρεσε από τη φωτιά και τοποθέτησέ τα πάνω στις φέτες του ψωμιού.

Σε ένα μπολ λιώσε με το πιρούνι ένα ώριμο αβοκάντο κι αφού πάρει την υφή κρέμας, πασπάλισε με αλάτι, πρόσθεσε το μπούκοβο στην ποσότητα της αρεσκείας σου αλλά και το λάιμ. Το ντιπ σου είναι επίσης έτοιμο!

Τέλος, για το σερβίρισμα στόλισε το πιάτο με φρέσκο κόλιανδρο και ετοιμάσου για το πιο γκουρμέ πρωινό-μεσημεριανό που έχεις γευτεί ποτέ.

Ταιριάζει γάντι με μια φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα ή ένα superfood smoothie!