Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι να ανακουφιστείς από το πιάσιμο της γυμναστικής

Αυτός ο γλυκός πόνος της επιβράβευσης.
Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι να ανακουφιστείς από το πιάσιμο της γυμναστικής

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η επόμενη μέρα που ακολουθεί μετά από ένα session έντονης γυμναστικής σίγουρα δεν αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα, ιδίως εάν έχει μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα αδράνειας.

Ωστόσο, πρόκειται για έναν πόνο, ο οποίος όσο ενοχλητικός είναι, άλλο τόσο σε γεμίζει με ενέργεια γιατί ξέρεις πως το σώμα σου δούλεψε σκληρά και μπαίνει σε ένα πρόγραμμα μέσα στο healthy και fitness lifestyle σου.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι πάντα τόσο διακριτικά κι ορισμένες φορές ο πόνος επιμένει, ενώ, μάλιστα, κορυφώνεται κατά το πέρασμα των ωρών.

Οι παρακάτω τρόποι θα σου δείξουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις για να αισθανθείς άμεσα την αναλγητική τους δράση.

Ζεστές κομπρέσες

Η αύξηση της θερμοκρασίας θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να μειωθεί η τεταμένη ενόχληση. Τοποθέτησε μια ζεστή κομπρέσα στο τραυματισμένο σημείο και άφησέ τη για 10 – 15 λεπτά. Η ανάσα ελάφρυνσης δε θα αργήσει να επέλθει.

Διατάσεις

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει όταν δε μπορείς να κάνεις βήμα, πρέπει!

Στην αρχή θα ταλαιπωρηθείς αλλά θα κρατήσει μόλις ένα λεπτό. Αφού γίνει η αρχή, οι διατάσεις θα ζεστάνουν και θα μαλακώσουν τους μύες και η περιοχή θα ανακουφιστεί άμεσα.

Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι να ανακουφιστείς από το πιάσιμο της γυμναστικής

Μασάζ

Ο ενδοιασμός «μην κάνω ζημιά» πρέπει να σβηστεί οριστικά. Οι μύες θα τραφούν και πάλι με τα θρεπτικά συστατικά που το αίμα θα τους χαρίσει μέσα από τις μαλάξεις και θα πουν αντίο στην δυσκαμψία.

Αμέσως, η ενόχληση θα αρχίσει να υποχωρεί και σιγά σιγά θα είσαι και πάλι έτοιμη να συνεχίσεις αυτό που άρχισες.

Ο προορισμός γίνεται πιο δελεαστικός με ένα ευχάριστο ταξίδι.