Foundation ή concealer πρέπει να εφαρμόζουμε πρώτα στην επιδερμίδα μας;

Οι experts λύνουν τη μεγάλη απορία.
Foundation ή concealer πρέπει να εφαρμόζουμε πρώτα στην επιδερμίδα μας;

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία του μακιγιάζ συστήνει τακτικά καινούργια προϊόντα, τάσεις και τεχνικές που αποσκοπούν στην καλύτερη ποιότητα και απόδοση της προσπάθειας που επιχειρείς ως επαγγελματίας ή μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου σου.

Τι κι αν από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου να βάφεται έχεις υιοθετήσει μια δική σου ιεραρχία ως προς την εφαρμογή ακολουθώντας μια συγκεκριμένη σειρά, την οποία είχες αποστηθίσει ως σωστή, όλο και περισσότερα βιντεάκια στα social media έρχονται να ανατρέψουν όλα όσα ήξερες.

Αρχικά, σου φαίνεται περίεργο και κάπως… ανάποδο να ξεκινήσεις σε καθαρό καμβά με τα μάτια. Ωστόσο, όσο λάθος κι αν σου φαίνεται, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχει λόγος να ξεκινάμε πάντα με το μακιγιάζ των ματιών μας, να συνεχίζουμε με τη βάση μας και να τελειώνουμε με το concealer.

Foundation ή concealer πρέπει να εφαρμόζουμε πρώτα στην επιδερμίδα μας;

Αφιερώνουμε αρκετό χρόνο κατά το μακιγιάζ της βάσης μας και μόλις εκείνο γίνει αψεγάδιαστο και προχωρήσουμε στα μάτια τα χέρια ακουμπάνε συνεχώς στο πρόσωπο ως στήριγμα ή ως αναγκαίο κακό, με αποτέλεσμα να λεκιάζει ή να χάνει την κάλυψη και τη φρεσκάδα του.

Όσο για το concealer, να θυμάσαι πως θα πρέπει πάντα να αποτελεί το τελευταίο pampering στο έργο τέχνης σου, αφού στρέφει όλα τα φώτα πάνω στα μάτια. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να του στερήσουμε αυτήν την ιδιότητα ακουμπώντας το από πάνω με το foundation.

Τελικά το timing επιβάλει τους δικούς του κανόνες σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.