Thank you, next! Τα σημάδια που προδίδουν πως δεν τρελαίνεται να είναι μαζί σου

Μήπως έφτασε η στιγμή να προχωρήσεις;
Thank you, next! Τα σημάδια που προδίδουν πως δεν τρελαίνεται να είναι μαζί σου
Unsplash

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τα μπερδεμένα μηνύματα που λαμβάνουμε πολύ συχνά από την απέναντι πλευρά, εκείνα που σε κάνουν να νιώσεις μια έξαρση θερμοκρασίας σε ολόκληρο το σώμα, τα γόνατά σου να κόβονται απότομα από μια αόρατη γραμμή και το χαμόγελο να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σου σχεδόν ανεξίτηλα, ίσως τελικά να είναι απλουστευμένα αλλά το συναίσθημα να στέκεται μπροστά τους και να μη σε αφήνει να τα δεις.

Κι όμως, η μεγάλη σου ανάγκη να μην αληθεύει αυτή η πλευρά της πραγματικότητας δύσκολα θα σε κάνει να τη δεχθείς και να αντιληφθείς πως η ώρα έφτασε.

Πρέπει να προχωρήσεις στο επόμενο κεφάλαιο της δικής σου ιστορίας γιατί πολύ απλά όσο κι αν εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή αδυνατείς να πιστέψεις  δεν ήταν αυτός ο ένας…

Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να σε κάνουν να το πάρεις απόφαση;

Δε σε αναζητά στον χώρο

Νιώθεις κι εσύ πως όταν βρίσκεται σε μια αίθουσα εκείνη είναι ασφυκτικά γεμάτη, σε γεμίζει με ένταση, χαρά, ενδιαφέρον και προσέχεις κάθε σου κίνηση ενώ, αντίθετα, όταν εκείνος δεν είναι παρών η αίθουσα αδειάζει μονομιάς στα μάτια σου;

Εάν, αντίστροφα, εκείνος δε σε αναζητά με τα μάτια του, δεν ανταποκρίνεται με προσοχή όταν μιλάς και δεν κολλάει το βλέμμα του πάνω σου όταν κινείσαι στο χώρο το μήνυμα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Thank you, next! Τα σημάδια που προδίδουν πως δεν τρελαίνεται να είναι μαζί σου

Δεν ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον σου

Πολλές φορές η άμυνα φορά πάνω της την έκφραση «μπορεί να είναι ντροπαλός» και να μας χαϊδέψει τα αφτιά χαριτωμένα και γλυκά. Ωστόσο, εάν σκεφτείς λίγο πιο βαθιά, στην περίπτωση που αποφάσισες να πάρεις το παιχνίδι στα χέρια σου και εκείνος εξακολουθεί να διατηρεί την ίδια στάση, μάλλον προσπαθεί να σου περάσει την απάντησή του με τον πλέον ευκολότερο τρόπο.

Εκτός κι αν έχεις πέσει στην περίπτωση και την επιτομή του ντροπαλού άντρα (εξαιρετικά απίθανο εάν συνεχίζεται για μεγάλο διάστημα).

Καλό το παιχνίδι αλλά από μόνο του δεν αρκεί

Βέβαια, υπάρχουν και αυτά τα παιχνιδάκια σαγηνευτικού φλερτ που δικαιολογημένα σου δίνουν φτερά και σε γεμίζουν με προσδοκίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δεδομένο ότι του αρέσεις αλλά κάποιος εξωτερικός παράγοντας δεν του επιτρέπει να συνεχίσει παρακάτω.

Η συναδελφική ιδιότητα, μια σχέση που μπορεί να υπάρχει παράλληλα, ένα ταξίδι. Κάποια στιγμή, όσο κι αν απολαμβάνεις αυτές τις στιγμές, θα κουραστείς και θα αποχωρήσεις οικειοθελώς.

Η ώριμη στιγμή της απόφασης μπορεί στην αρχή να σε απογοητεύσει και να σε πονέσει αλλά θα έχεις αντιληφθεί τη σημασία της πορείας του ταξιδιού σου και να αφήσεις τα επόμενα κεφάλαια να γραφτούν με τα πιο καλλιγραφικά και όμορφα γράμματα.