Ήξερες εσύ, πώς γιορτάζοντας τις Απόκριες βελτιώνεις την Ψυχική σου Υγεία;

Φέτος χρειαζόμαστε ίσως περισσότερο από ποτέ την διασκέδαση που μας χαρίζει ο εορτασμός των Αποκριών.
Ήξερες εσύ, πώς γιορτάζοντας τις Απόκριες βελτιώνεις την Ψυχική σου Υγεία;

Οι πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά, η καραντίνα, η οικονομική αβεβαιότητα, η έλλειψη επαφών με τα αγαπημένα μας πρόσωπα έχει κάνει την καθημερινότητα μας πολύ δύσκολη.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού αναπολεί τις προηγούμενες χρονιές και δεν δείχνει καμία διάθεση να γιορτάσει τις Απόκριες χωρίς φίλους και συγγενείς. Αν είσαι ένας από αυτούς συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο για να μάθεις τα οφέλη του εορτασμού όχι μόνο στην ψυχολογία σου αλλά και στην ψυχολογία ολόκληρης της οικογένειας σου. 

Αν είσαι από αυτούς που δεν γιόρτασαν ούτε την τσικνοπέμπτη, μία καλή ιδέα θα ήταν το ψήσιμο στην αυλή, στο μπαλκόνι ή ακόμα και στον φούρνο σου! Η προετοιμασία του ψησίματος, η μάζωξη της οικογένειας μαζί με ευχάριστη μουσική μπορεί να αποτελέσει μια διέξοδο από την ψυχοπιεστική κατάσταση που βρίσκεσαι. Η διατήρηση ενός εθίμου και δη διασκεδαστικού, θα σε κάνει να νιώσεις το συναίσθημα της αισιοδοξίας της ελπίδας και της κανονικότητας. Θα μειώσει την αβεβαιότητα που βιώνεις λόγω της κατάστασης. 

Η κυρία Ελένη Μπουλαμάτση Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σταδιοδρομίας/ Συνθετική θεραπεύτρια εξηγεί πως  όταν οι άνθρωποι δεν βιώνουν θετικές εμπειρίες και κοινώς δεν διασκεδάζουν το στρες αυξάνεται γιατί δεν έχει κάπου να εκτονωθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα σωματικά και ψυχικά προβλήματα. Περισσότερες αρνητικές σκέψεις συνεπώς περισσότερος φόβος και λιγότερη διάθεση. Άδραξε λοιπόν την ευκαιρία να ενισχύσεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου με μία θετική εμπειρία, που θα σε αποφορτίσει, θα σε κάνει να διασκεδάσεις και θα σε παρασύρει στη χαρά, αφήνοντας πίσω το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα.

Μήνυμα προς τα παιδιά σου

Παράλληλα είναι ένας ωραίος τρόπος να δείξεις στα παιδιά σου την σημαντικότητα του ΤΩΡΑ και της σημασίας των ευτυχισμένων στιγμών ακόμα και αν δεν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες. Πως θα το κάνεις…Τα βήματα είναι απλά αλλά πολύ σημαντικά.

Ήξερες εσύ, πώς γιορτάζοντας τις Απόκριες βελτιώνεις την Ψυχική σου Υγεία;

Βήματα για να τα καταφέρεις

Προσπάθησε να τελειώσεις νωρίτερα την δουλειά σου, όπως θα έκανες αν δεν ήμασταν σε καραντίνα και ξεκίνα μαζί με τον/την σύντροφο ή και τα παιδιά σου(αν υπάρχουν) την διαδικασία του μαγειρέματος. Βάλτε το καλό σας τραπεζομάντηλο,την αγαπημένη σας μουσική και τα καλά σας ποτήρια. Βάλτε χρώμα στο τραπέζι σας με λουλούδια, μάσκες ή πολύχρωμες χαρτοπετσέτες! Για τους πιο τολμηρούς το μασκάρεμα θα ήταν εξίσου μία καλή ιδέα!Για να μην σε φάει το άγχος ούτε για τον χρόνο, ούτε για το πορτοφόλι σου μπορείς να ψωνίσεις όλα τα καλούδια για το τραπέζι των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας εξοικονομώντας. Βρες στο νέο φυλλάδιο lidl μειωμένες τιμές, και μεγάλες προσφορές σε κρεατικά, λαχανικά, ποτά και φυσικά υψηλή ποιότητα. Μην ξεχάσεις να δεις  στο ίδιο έντυπο τα προϊόντα με σήμα το Ν για όλα τα Σαρακοστιανά προϊόντα σε ασυναγώνιστες τιμές για την καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο!

Τί θα κερδίσεις

Δημιουργώντας ατμόσφαιρα γιορτής θα στείλεις το μήνυμα και στον ίδιο σου τον εαυτό αλλά και στα μέλη της οικογένειας σου ότι «είμαστε εδώ και θα το κάνουμε μαζί όπως πάντα»!! Αυτό το μήνυμα θα δημιουργήσει μία αίσθηση ασφάλειας και ξεγνοιασιάς που την έχουν ανάγκη όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας! Από το παιδί μέχρι την γιαγιά και τον παππού! 

Και μην ξεχνάς τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή είναι τα μικρά, τα καθημερινά! Η πραγματικότητα υπάρχει αλλά πως θα την βιώσουμε εξαρτάται μόνο από εμάς! Και μην ξεχνάς να ζεις κάθε μέρα σαν να είναι γιορτή! Και αν θεωρεί πως η κάθε ημέρα είναι υπερβολή, βρες μία ημέρα της εβδομάδας να την μετατρέπεις γιορτή. Θα δεις γρήγορα την ψυχολογία σου να αλλάζει και όσο αλλάζεις εσύ θα αλλάζει και ο κόσμος γύρω σου. Η ευτυχία όπως και η γκρίνια και η μιζέρια διδάσκονται! Στο χέρι σου είναι τί θα διαλέξεις! 

Καλές και χαρούμενες Απόκριες!