Brownies με παντζάρι: Μια υγιεινή λιχουδιά για όλη την οικογένεια

Συνήθειες που δε θα θέλεις να αλλάξεις ποτέ ξανά.
Brownies με παντζάρι: Μια υγιεινή λιχουδιά για όλη την οικογένεια

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η προσπάθεια της ενσωμάτωσης σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν τα φρούτα, τα λαχανικά και ο υγιεινός τρόπος διατροφής αλλά και ζωής εν γένει δεν αποτελεί μια εύκολη διαδικασία.

Ιδιαίτερα στη γλυκιά σφαίρα της καθημερινότητάς μας, η έκφραση «ουδείς αναντικατάστατος» φαίνεται πως δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί, αφού η ζάχαρη αφήνει το εθιστικό της στίγμα στο στόμα, το μυαλό και την καρδιά μας.

Οι παραλλαγές, όμως, σε κλασικές, παραδοσιακές και αγαπημένες συνταγές φέρνουν μαζί τους μια δροσερή δόση αλλαγής, προτάσσουν μια εναλλακτική απόλαυση και γυρίζουν την πλάτη σε ό,τι μπορεί να μαχαιρώσει πισώπλατα την υγεία μας.

Τι θα έλεγες αν στα brownies που τόσο αγαπάς συναντήσεις τον θρεπτικό πλούτο των παντζαριών;

Υλικά

  • 5 μέτρια παντζάρια
  • 100 γρ. χουρμάδες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 50ml γάλα βρώμης
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. πούδρα κακάο
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα φυστίκια
  • 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 πρέζα αλάτι

Brownies με παντζάρι: Μια υγιεινή λιχουδιά για όλη την οικογένεια

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα παντζάρια στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν πλήρως και αφού κρυώσουν, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες.

Στη συνέχεια τα αδειάζουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τους χουρμάδες, το γάλα βρώμης και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.

Σπάμε τα αυγά σε ένα διαφορετικό σκεύος κι αφού τα ανακατέψουμε καλά τα περιχύνουμε στο beetroot μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο, το αλάτι και τα μισά φυστίκια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και μόλις το αφαιρέσουμε πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη καρύδας και τα υπόλοιπα φυστίκια.

Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις, θυμήσου μας.