O τρόπος να διατηρήσεις φρέσκα τα λεμόνια σου

Για να μη χρειαστεί να καταλήξει κανένα στον κάδο.
O τρόπος να διατηρήσεις φρέσκα τα λεμόνια σου
Unsplash

Οι επισκέψεις μας στο σούπερ μάρκετ τον τελευταίο χρόνο έχουν αραιώσει αισθητά καθώς προσπαθούμε να πηγαίνουμε λιγότερες φορές ώστε να μείνουμε σπίτι και να μην εκτεθούμε στον κίνδυνο του covid-19.

Αυτή η νέα συνήθεια, όμως, μας οδηγεί στο να αγοράζουμε πολλά περισσότερα τρόφιμα από αυτά που χρειαζόμαστε τη δεδομένη στιγμή με σκοπό να παρατείνουμε την αποχή μας από αυτό.

Πόσες φορές έχεις βρεθεί δίπλα στον κάδο των απορριμμάτων για να πετάξεις τρόφιμα με τον ίδιο κόμπο να δένεται στο στομάχι από τη δυσάρεστη θέση;

Κι όμως, επειδή δε μπορούμε να υπολογίσουμε την ακριβή ποσότητα υλικών που η κουζίνα μας πρέπει να διαθέτει πάντα πρέπει να αναζητούμε νέες, έξυπνες λύσεις.

O τρόπος να διατηρήσεις φρέσκα τα λεμόνια σου

Τα λεμόνια, αποτελούν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα, αφού η χρήση τους τόσο για το μαγείρεμα, όσο και για άλλες οικιακές δημιουργίες είναι αρκετά συχνή. Συνήθως μετά από κάποιες μέρες, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, χάνουν τη σφρυγηλότητά τους, μαλακώνουν και το χρώμα τους σκουραίνει.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αδειάσεις το τσουβάλι στο σπίτι, ρίξε σε ένα μπολ κρύο νερό, βάλε τα λεμόνια μέσα και διατήρησέ τα στο ψυγείο σου. Έτσι «παγώνεις» το χρόνο και χαίρεσαι τη γεύση τους για περισσότερες εβδομάδες.

Μην το ξεχάσεις αυτό το tip!