Ο παράγοντας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα ζευγάρια στον χωρισμό

Στον οποίο δεν πάει ποτέ το μυαλό μας. Και αυτό είναι το πιο «ύπουλο» στοιχείο του.
Ο παράγοντας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα ζευγάρια στον χωρισμό

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν αποδείξει την πολύπλοκη διάστασή τους στο χρόνο με ποικίλους τρόπους και μορφές. Όταν, όμως, πρόκειται για τις ερωτικές, οι πυλώνες που μπορούν να φθείρουν το εντυπωσιακό, φαινομενικά, οικοδόμημα που έχετε χτίσει ακούν σε συγκεκριμένα ονόματα.

Η ζήλια, η ασυμφωνία χαρακτήρων, η βία, οι οικονομικές διαφορές και, φυσικά, η απιστία έρχονται αμέσως ασυναίσθητα στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη «χωρισμός».

Μάλιστα, οι υποθέσεις και τα σενάρια που πλάθουμε στο μυαλό μας παίρνουν μονομιάς εικόνα, κλείνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τα μάτια σε ένα καίριο σημείο που αφορά την καθημερινότητα.

Ποιος είναι ο παράγοντας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα ζευγάρια στον χωρισμό, παρά το γεγονός πως το μυαλό μας σπανίως πάει σε αυτόν;

Η απάντηση μας ξαφνιάζει: Πρόκειται για την έλλειψη -προσωπικού- ελεύθερου χρόνου!

Ο παράγοντας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα ζευγάρια στον χωρισμό

Πρόκειται, δηλαδή, για τον ελεύθερο χρόνο τον οποίο το κάθε μέλος της σχέσης διαθέτει για τον εαυτό του και μόνο για τον εαυτό του. Τα hobbies του, τα όνειρά του, η συναναστροφή του με φίλους, οι γενικότερες δραστηριότητες και κυρίως, ο χώρος να επεξεργαστεί τις σκέψεις και τις επιθυμίες του.

Αποδεχόμενοι αυτήν την εσωτερική ανάγκη, λύνεται ο κόμπος της αλληλεξάρτησης και η ελεύθερη ανεξαρτησία θα είναι εκείνη που θα φέρνει ακόμα πιο κοντά το ζευγάρι και θα δροσίζει συνεχώς τη σχέση.