Η πιο εύκολη ζύμη για σπιτικές κρέπες – όνειρο

Είναι πιο εύκολη από όσο πιστεύεις.
Η πιο εύκολη ζύμη για σπιτικές κρέπες - όνειρο

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι κρέπες είναι αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους και η αλήθεια είναι πως συνήθως δεν τολμάει καμία μας να προσπαθήσει να τις φτιάξει μόνη.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως δεν είναι δύσκολες στην παρασκευή τους, οπότε είναι κρίμα να τις παραγγέλνεις μόνο απέξω και να τις πληρώνεις… χρυσάφι.

Εδώ σου παρουσιάζουμε την πιο εύκολη και σίγουρη συνταγή, για να μπεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις το πιο νόστιμο brunch, για σένα, την οικογένειά σου ή τους φίλους σου.

Ιδού η συγκλονιστική συνταγή:

Υλικά

  • Μία κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • λίγο λιωμένο βούτυρο

brown and white pastry on blue round plate

Συνταγή

Βάζουμε το αλέυρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, χωρίς λάδι. Με μια κουτάλα παίρνουμε μια δόση από το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι. Η κρέπα θα είναι έτοιμη, όταν θα ξεκολλήσει μόνη της για να τη γυρίσουμε από την άλλη πλευρά.

Μόλις η κρέπα έχει πάρει χρώμα, την βάζουμε στο πιάτο και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Κάπως έτσι οι κρέπες σου είναι πανέτοιμες να τις γεμίσεις με τα υλικά που λαχταράς.

Γλυκιά ή αλμυρή; Και τα δυο, είναι η απάντηση.

What's Next