Τρία κόλπα για να χορταίνεις πιο εύκολα

Και με λιγότερη τροφή.
Τρία κόλπα για να χορταίνεις πιο εύκολα

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η γνωστή σε όλες μας «φωνή» – γουργούρισμα που ακούγεται από την κοιλιά μας, μαρτυρά πως παρά το φαγητό που προηγήθηκε, η πείνα αργεί ακόμα να κατευναστεί. Ορισμένες φορές πρόκειται απλά για βραδινές λιγούρες, άλλες για παιχνίδια του μυαλού κι άλλες πάλι για παγίδες ορμονών.

Τα ενθαρρυντικά νέα είναι πως υπάρχουν ορισμένα tips τα οποία υπόσχονται να σε βγάλουν από τη δυσάρεστη θέση να συνειδητοποιείς ότι η ποσότητα της τροφής που καταναλώνεις αυξάνεται προκειμένου να χορτάσεις.

Αυτά τα baby steps θα λειτουργήσουν προληπτικά τόσο για την απόκτηση περιττών κιλών όσο και σε ό,τι αφορά το αίσθημα ευεξίας ακόμα και μετά ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα.

Πικάντικη ζωή

Τα λογής-λογής μπαχαρικά εκτός από την απογείωση που προσδίδουν μέσα από τις πολυποίκιλες γεύσεις τους, έχουν τη δύναμη να ξεγελούν την όρεξή μας για παραπάνω φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο, νιώθουμε την αίσθηση ότι φουσκώνουμε πιο γρήγορα και το κεφάλαιο αυτό κλείνει νόστιμα και λαχταριστά.

Τρία κόλπα για να χορταίνεις πιο εύκολα

Συνοδεία νερού

Βάλε ένα τέλος στα αναψυκτικά και τους χυμούς που πίνεις κατά τη διάρκεια του φαγητού. Ακόμη κι αν σου κόβουν την πείνα, σε φορτώνουμε με ακόμα περισσότερες θερμίδες και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τη λύση. Ένα ποτήρι νερό πριν από το φαγητό, όμως, είναι αυτή ακριβώς η λύση.

Μικρά πιάτα

Σίγουρα φαντάζει αστεία μέθοδος, ωστόσο έχει ουσία. Η έκταση των πιάτων πολλές φορές σε κάνει να χάσεις την αίσθηση της ποσότητας, με αποτέλεσμα να προσθέτεις παραπάνω τροφή για να καλυφθεί η επιφάνεια του σκεύους. Οι μερίδες διαφέρουν ανάλογα με το πιάτο που ο καθένας χρησιμοποιεί ως μέτρο σύγκρισης και κάπου εκεί η λανθασμένη εκτίμηση χτυπάει την πόρτα.

Τρία κόλπα για να χορταίνεις πιο εύκολα

Τα μικρά πιάτα αλλά και τα μαχαιροπίρουνα θα σε βοηθήσουν να τρως μικρότερες μπουκιές, χαρίζοντας στο σώμα το χρόνο που χρειάζεται για να αντιληφθεί ότι χόρτασε.

Μερικές φορές στη ζωή χρειάζεται να ξεγελάς ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό.