Η επιστήμη απεφάνθη: Τόσα λεπτά πρέπει να διαρκεί το ντους

Τα πιο απολαυστικά πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα.
Η επιστήμη απεφάνθη: Τόσα λεπτά πρέπει να διαρκεί το ντους

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η μικρή στιγμή της ημέρας υψηλής προσωπικής πολυτέλειας είναι η ώρα που αφιερώνουμε στον εαυτό μας μέσα στη μπανιέρα. Πρόκειται για τα λεπτά στα οποία ο χρόνος σταματάει, η απόλυτη χαλάρωση «πέφτει» πάνω μας με την υφή του ορμητικού νερού, το οποίο καθώς φεύγει παίρνει με φόρα κάθε ψήγμα στρες και άγχους.

Ωστόσο, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, κι εκείνο κάποτε τελειώνει.

Όσο κι αν λατρεύεις την αίσθηση αυτή θα πρέπει να μάθεις πως δε είναι υγιές να ξεπερνάς τα 20 λεπτά κάτω από το νερό.

Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, μάλιστα, τονίστηκε πως από τη στιγμή που οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν ορισμένα έλαια, τα οποία προστατεύουν την επιδερμίδα από εξωτερικούς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα την κρατούν ενυδατωμένη, δεν είναι ιδανικό να το παρακάνουμε με την επαφή μας με το νερό.

Όταν παρατείνουμε την παραμονή μας στο ντους, η τραχύτητα και η αφυδάτωση έρχονται παράλληλα ένα βήμα πιο κοντά μας, ενώ το πολύ συχνό μπάνιο απομακρύνει βακτήρια της επιδερμίδας ωφέλιμα για την ομαλή ισορροπία της.

Η επιστήμη απεφάνθη: Τόσα λεπτά πρέπει να διαρκεί το ντους

Σε ορισμένες, περισσότερο ακραίες περιπτώσεις, η ξηρότητα και η αφυδάτωση του διψασμένου δέρματος, είναι ικανές να προκαλέσουν μέχρι και πληγές.

Επιτακτική φαντάζει, λοιπόν, η ανάγκη εφαρμογής ενυδατικής κρέμας αμέσως μετά το μπάνιο για την αποφυγή οποιασδήποτε ανεπιθύμητης συνέπειας. Άλλωστε, λίγο μασάζ μετά από την τονωτική βουτιά θα σου δώσει μεγαλύτερη ώθηση για να βγεις επιτέλους από το ντους.