Η DIY μάσκα που υπόσχεται να εξαφανίσει τη λιπαρότητα από τα μαλλιά σου

Αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν.
Η DIY μάσκα που υπόσχεται να εξαφανίσει τη λιπαρότητα από τα μαλλιά σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η πεποίθηση που μας κυριεύει κάθε φορά που απογοητευόμαστε από τη λιπαρότητα, την οποία τα μαλλιά μας εκκρίνουν ακόμα και την επόμενη μέρα από το λούσιμο, θέλει τα προϊόντα περιποίησης να ενισχύουν αυτήν την εκνευριστική γυαλάδα, με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε τη χρήση τους.

Ωστόσο, αυτό από μόνο του αποτελεί ένα μεγάλο λάθος, αφού οι καταστροφικές συνήθειες, όπως η χρήση θερμότητας ή οι χημικές ουσίες, όπως οι βαφές, φθείρουν, καίνε και αφυδατώνουν την τρίχα, με αποτέλεσμα η ψαλίδα και οι ασθενικές άκρες να μην λένε να μας εγκαταλείψουν.

Τα τελειώματα της τρίχας μας πρέπει κάθε φορά μετά το λούσιμο να πραγματοποιούν… βουτιά σε μια μάσκα που θα τους χαρίσει ζωή, θα τα ξεδιψάσει και θα τα προστατέψει από εξωτερικές απειλές, ενώ, παράλληλα, θα ρυθμίσει και θα κατευνάσει την έκκριση της λιπαρότητας.

Η παρακάτω σπιτική μάσκα αποτελεί τη λύση στο πρόβλημά σου.

Η DIY μάσκα που υπόσχεται να εξαφανίσει τη λιπαρότητα από τα μαλλιά σου

Υλικά

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 λεμόνι

Σε υγρά μαλλιά προσθέτουμε το μείγμα από τα ανακατεμένα παραπάνω υλικά και εφαρμόζουμε κυρίως στις άκρες κάνοντας τους απαλό μασάζ.

Τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μία πετσέτα ή ένα ειδικό σκουφάκι και αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για μισή ώρα.

Τέλος, ξεπλένουμε καλά με σαμπουάν και μόλις τα στεγνώσουμε η διαφορά που θα νιώσουμε θα είναι τόσο μεγάλη που η λεία επιφάνεια θα τρίζει από τη καθαριότητα αλλά και τη χαρά της.