Οι ειδικοί απαντούν: Τόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να λουζόμαστε τελικά

Μια ερώτηση με πολλές πιθανές απαντήσεις.
3 tips για να κάνεις το μπάνιο σου να μυρίζει πάντα υπέροχα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ένα από τα αιώνια ερωτήματα που απασχολούν τις γυναίκες αναφορικά με τα μαλλιά τους, είναι η συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζονται για να έχουν υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Αν βρεθείς σε μια γυναικοπαρέα, το πιο πιθανό είναι να ακούσεις πολλές διαφορετικές απαντήσεις όσον αφορά στο «πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε» καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Οι ειδικοί, λοιπόν, αναφέρουν πως σαφής απάντηση δεν υπάρχει μιας και παίζει τεράστιο ρόλο ο τύπος μαλλιού της κάθε γυναίκας αλλά και οι συνθήκες εργασίας της.

Αν έχει λιπαρά μαλλιά, πιθανότατα πιστεύεις πως πρέπει να λούζεσαι καθημερινά, όμως αυτό είναι μέγα λάθος. Το καθημερινό λούσιμο καταστρέφει τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής και επιδεινώνει το πρόβλημα της λιπαρότητας. Στην περίπτωση αυτή, 3 – 4 φορές την εβδομάδα είναι το ιδανικό.

Οι ειδικοί απαντούν: Τόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να λουζόμαστε τελικά

Από την άλλη, τα ξηρά μαλλιά πρέπει να τα λούζουμε 1 – 2 φορές την εβδομάδα, όσες δηλαδή νιώσουμε την ανάγκη να απομακρύνουμε τους ρύπους και την σκόνη μέσα στην εβδομάδα.

Για να καταφέρεις να επιμηκύνεις το χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων, ένα ξηρό σαμπουάν εφαρμοσμένο στη ρίζα τις μέρες που δεν λούζεσαι, είναι αυτό που θα χρειαστείς για να φαίνεσαι πάντα φρεσκολουσμένη.

Μάλλον πρέπει να σταματήσεις να λούζεσαι τόσο συχνά λοιπόν.