Yogurt cake με φράουλες για τον πρωινό δίσκο του Σαββατοκύριακου

Η «Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι» θα προνοήσει.
Yogurt cake με φράουλες για τον πρωινό δίσκο του Σαββατοκύριακου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η τελευταία χρονιά ανάμεσα σε όλες τις αλλαγές που έχει επιφέρει στη ζωή μας, έχει ξυπνήσει μέσα μας το ένστικτο και τη δημιουργική διάθεση του σεφ. Η επικράτηση του σπιτικού έναντι οποιασδήποτε έτοιμης τροφής δεσπόζει και το τέλος της εβδομάδας αξίζει, πάντα, μια επιβράβευση παραπάνω.

Είτε ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής, είτε όχι, η παρακάτω συνταγή του κέικ γιαουρτιού με φράουλες θα αποτελέσει την λαχταριστή λιχουδιά που θα ανυπομονείς να γευτείς στο ξεκούραστο πρωινό ξύπνημά σου.

Αν όχι τώρα, πότε;

Θα χρειαστείς:

  • 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • μία κούπα μαύρη, μαλακή ζάχαρη
  • σταγόνες σοκολάτας
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • φράουλες ή κόκκινα φρούτα της αρεσκείας σου
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι εκείνη να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε καλά και λίγο πριν το αδειάσουμε στο βουτυρωμένο και, αμέσως μετά, αλευρωμένο σκεύος, ψιλοκόβουμε μέσα τις φράουλες και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45, περίπου, λεπτά.

Ταιριάζει τέλεια με τον καφέ, το τσάι ή το smoothie σου, αφού η γλυκόξινη διάθεσή του εξασφαλίζει την ουδετερότητα που αναζητάς.