Σπυράκια από τη χρήση μάσκας; Με αυτούς τους 2 τρόπους θα απαλλαγείς

Η εκνευριστική φαγούρα, εξελίσσεται σε απογοητευτική εικόνα.
Σπυράκια από τη χρήση μάσκας; Με αυτούς τους 2 τρόπους θα απαλλαγείς

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η μάσκα έχει σήμερα έχει με ευκολία εδραιώσει τη θέση της ανάμεσα στα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να έχεις πάνω σου πριν βγεις από το σπίτι. Μαζί με τα κλειδιά, το πορτοφόλι και το κινητό, οι μάσκες είναι εξίσου ικανές να σε κάνουν να γυρίσεις πάλι πίσω σε περίπτωση που τις ξεχάσεις.

Ωστόσο, η αίσθηση, την οποία μας προκαλεί η χρήση της κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Πέρα από τη δυσκολία στην αναπνοή, η υγρασία που δημιουργείται κάνει τη μάσκα να κολλάει στο δέρμα, ειδικά όταν έχεις επιλέξει να κάνεις μακιγιάζ.

Απόρροια της όλη κατάστασης, με την επιδερμίδα μπουκωμένη να αδυνατεί να αναπνεύσει είναι η εμφάνιση σπυριών, τα οποία, ταυτόχρονα, είναι υπεύθυνα για τη φαγούρα και ορισμένες φορές τον τοπικό πόνο που δημιουργούνται.

Πώς θα τα αντιμετωπίσεις;

Η ιδανική λύση θα ήταν να αποφεύγαμε το μακιγιάζ, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει ακατόρθωτο, κυρίως αν εξακολουθείς να πηγαίνεις κανονικά στη δουλειά σου. Αφού, λοιπόν, αυτή η λύση απορρίπτεται οι επόμενες δύο γίνονται δεκτές και, μάλιστα, στον υπερθετικό βαθμό.

Σπυράκια από τη χρήση μάσκας; Με αυτούς τους 2 τρόπους θα απαλλαγείς

Κρέμα ενυδάτωσης

Η στρώση αυτή θα χωρίσει το δέρμα από τη μάσκα και θα θέσει φραγμό στον εξωτερικό αυτόν παράγοντα που απειλεί το πρόσωπό σου. Επίσης, η ενυδάτωση θα κρατήσει τα επίπεδα της άνεση υψηλά.

Τακτική υγιεινή

Τόσο το πρόσωπό μας θα πρέπει να δέχεται ένα καθαριστικό splash ακόμα πιο συχνά μέσα στη μέρα, όσο και οι μάσκες μας, οι οποίες θα πρέπει να αλλάζονται συχνά κι αν ακόμη είναι υφασμάτινες να πλένονται αμέσως σχολαστικά.

Πάρε τα μέτρα σου και κοίταξε κατάματα τις απειλές.