Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το scrub προσώπου

Μην τα αμελείς.
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το scrub προσώπου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η απολέπιση της επιδερμίδας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της περιποίησης στην καθολικότητά της.

Έχοντας ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ποιότητα του καμβά μας, τα πλεονεκτήματα από τη σχολαστική περιποίηση γίνονται αισθητά τόσο μέσα από την εικόνα, όσο και μέσα από την αίσθηση.

Όπως σε κάθε παρόμοια τελετουργία, η γνώση των μυστικών που πρέπει να εφαρμόσεις είναι εκείνη, η οποία θα συμβάλει στο τελικό αποτέλεσμα, αφού η άγνοια είναι ικανή να προκαλέσει μέχρι και ζημιά.

Τι πρέπει να γνωρίζεις λοιπόν;

Το scrub ΔΕΝ αντικαθιστά το καθαριστικό

Το απολεπιστικό προϊόν που θα επιλέξεις δεν είναι σχεδιασμένο να αφαιρέσει το μακιγιάζ σου. Αντιθέτως, αυτή είναι μια «δουλειά», την οποία αναλαμβάνει το καθαριστικό μας τζελ και που, μάλιστα, πρέπει να έχει ήδη προηγηθεί πριν το scrub, το οποίο έρχεται να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Μην παραλείπετε το πρώτο και βασικό βήμα της απομάκρυνσης κάθε make up υπολείμματος.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το scrub προσώπου

Συχνότητα χρήσης

Σίγουρα ο παράγοντας «τύπος επιδερμίδας» παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ερώτηση, ωστόσο, σε γενικές γραμμές μια φορά το «μία φορά την εβδομάδα» αποτελεί μια ικανοποιητική συχνότητα. Το μέτρο φαντάζει, για μια ακόμη φορά, ιδανικό.

Ενυδάτωση SOS

Εάν υπήρχε ένας συναγερμός κάθε φορά που έκανες scrub για να σου υπενθυμίζει πόσο εκτεθειμένο είναι το δέρμα στους εξωτερικούς παράγοντες και πόση ανάγκη έχει να ξεδιψάσει σφραγίζοντας μέσα του την ενυδάτωση, θα ήταν αυτό ακριβώς που θα χρειαζόμασταν για να μην το αμελούμε ποτέ.

Αν και η αίσθηση του τραβήγματος θα σε οδηγήσει από μόνη της στην κρέμα, η οποία θα σου χαρίσει άνεση και θα εξασφαλίσει τη σφριγηλότητα, έχε το έτσι κι αλλιώς στο μυαλό σου!

Μεγάλη προσοχή στην ποσότητα αλλά και την ένταση των κόκκων, κυρίως, αν ανήκεις στην κατηγορία των πιο ευαίσθητων. Οι κοκκινίλες, οι ερεθισμοί αλλά και οι τραυματισμοί καθόλου δύσκολο δεν είναι να επέλθουν.