Σήμερα φτιάχνουμε γλυκόξινη μαρμελάδα νταμάτας ως ντιπ για τα cinema nights στο σαλόνι μας

Έχεις πολλές ώριμες ντoμάτες; Να τι θα φτιάξεις.
Σήμερα φτιάχνουμε γλυκόξινη μαρμελάδα νταμάτας ως ντιπ για τα cinema nights στο σαλόνι μας

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Το ξύλινο πλατό με την αραδιασμένη ποικιλία από τυριά, αλλαντικά, αποξηραμένα φρούτα και φρέσκο σταφύλι δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο εάν δεν του προσθέσεις τη γλυκόξινη μαρμελάδα ντομάτας στη άκρη.

Όσο κι αν ξενίζει στο πρώτο άκουσμα όσους δεν την έχουν γευτεί ακόμα, μια δοκιμή και μόνο θα κάνει ακόμα και τους πιο διατροφικά «περίεργους» να αναθεωρήσουν.

Πρόκειται για μια αντίθεση που ταιριάζει τέλεια στα σνακ της βραδιάς, ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες επιλογές του ψυγείου.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως είναι πανεύκολη και μπορείς άνετα να τη φτιάξεις στην κουζίνα σου. Άλλωστε το σπιτικό έχει άλλη αξία.

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • μισό κ.γ. κανέλα
  • μισό κ.γ. κάρδαμο
  • 1 μικρό κομματάκι φρέσκο τζίντζερ

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, αφαιρούμε τη ζουμερή τους καρδιά και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά.

Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τη μαρμελάδα μας για μία ώρα και όταν προσπαθήσουμε να ανοίξουμε δρομάκι με την κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας και το πετύχουμε, η μαρμελάδα μας θα είναι έτοιμη.

Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, οπότε απολαύστε τη με την ησυχία σας.

What's Next